M

KinderBachDag

Op 20 juni is de KinderBachDag. Een kinderfestival binnen het Bachfestival met leuke acts! Voor meer informatie over de tijden & kaartverkoop zie het concert.

Tijdens de KinderBachDag is er een kinderkoor: VHA Kids het kinderkoor van de Vocal Harmony Academy o.l.v. Govert van der Kolm en Trea Kuijsten. Ook kun je je laten schminken. Verder zijn er de volgende programma’s.

Flora & Nectar van Corpus Acrobatics
Acrobatiek op de muziek van Bach. Demi Brama (Flora) vertoont haar kunsten op de pole en Anna de Visser (Nectar) op de handstand sticks.

Donker… Licht! (Damiet van Dalsum)
Een poppentheatervoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. Over de Zon, de Maan, een vreemde vogel, liefde en de kinderen Hansje en Ansje. Dit alles op muziek van Bach.

Binnenstebuiten (compagnie IOTA i.s.m. Theater Marjolijn)
Kom binnen in deze wereld van speelse vormen! Beetje bij beetje en stap voor stap, kunnen jullie grenspaaltjes oversteken, ringen voelen, lijnen volgen, met cirkels uit stof bewegen of kleurrijke spiralen verleggen of verbergen, zachte objecten vasthouden of weer loslaten, tientallen onderdeeltjes van plaats wisselen, alles een nieuwe functie geven. We eindigen met wat van binnen naar buiten gebracht is in een galant en barok bal: kijkers worden makers! Binnenstebuiten is een workshop en een interactieve tentoonstelling in één. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

3ACH (Zonzo Compagnie in coproductie met Oorkaan)
Zonzo Compagnie voert in 3ACH twee violisten op die je meenemen in de wereld van Bach. Ze weven Bachs melodieën langs onnavolgbare harmonieën. Ze staan midden in een videodecor dat door een wonderlijke kinderwereld wordt bevolkt. Samen ontdekken ze muziek die volgens velen de mooiste is die ooit werd geschreven. Een voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar.