M
terug naar overzicht alle musici

Anuschka Pedano | altviool

Ademloos luisterend naar de prachtige Romanze van Bruch, wist Anuschka al op jonge leeftijd dat de altviool met zijn mooie warme klanken haar hart had gestolen. En met negen jaar startte zij haar altvioolessen bij Julia Dinerstein, van wie zij nog altijd les heeft.

Anuschka heeft meegedaan aan diverse (internationale) concoursen en mooie prijzen gewonnen. O.a. won zij in 2015 het Britten Altvioolconcours en was zij finaliste van het Koninklijk Concertgebouwconcours. In het najaar van 2015 won zij bij het internationale concours “Concours Européen pour Jeunes Solistes” de eerste prijs en de Prix Marie-Christine Cid-Diaz” In 2016 was zij te gast bij het Spivakov festival in Moskou om daar een concert te geven. In November 2016 won zij tijdens de meesterproef van de Classic Young Masters de Classic Young Masters Award en de Sinfonia Award. Dit jaar behaalde zij bij de regiofinale van het Prinses Christina Concours in Rotterdam de eerste prijs en een eervolle vermelding tijdens de Nationale Halve Finale.

Ervaring in de kamermuziek heeft Anuschka opgedaan in het Giovanni kwartet, dat werd ondersteund door de Zeister Muziekdagen en gecoached door Alexander Pavlovsky van het Jerusalem Kwartet. Anuschka is momenteel aanvoerster van de altviolen in het Young Talent Orchestra onder leiding van Michael Zemtsov en sinds september vorig jaar maakt ze deel uit van het internationale strijkersorkest LGT Young Soloists te Zürich met wie zij ook regelmatig soleert in het buitenland.

speeldata

23 juni Moonlight Wandelroute