M
terug naar overzicht alle musici

Black Pencil

Jorge Isaac blokfluit, Matthijs Koene panfluit, Esra Pehlivanli altviool, Marko Kassl accordeon, Enric Montfort percussie

Het virtuoze ensemble BLACK PENCIL werd in 2010 opgericht. Getuige de première van het eerste programma in het Concertgebouw van Amsterdam en een uitgebreide tour in grote zalen in Turkije in het kader van Istanbul Cultural Capital of Europe 2010, geniet het ensemble sinds haar oprichting belangstelling van componisten, programmeurs en vooraanstaande concertzalen. Het ensemble heeft inmiddels veel concerten gegeven in Nederland, Duitsland, Ierland, Turkije en Venezuela.

Black Pencil speelt avontuurlijke eigen arrangementen van oude muziek en nieuw repertoire speciaal geschreven voor het ensemble. De vaste kern van Black Pencil bestaat uit blokfluit (Jorge Isaac), panfluit (Matthijs Koene), altviool (Esra Pehlivanli), accordeon (Marko Kassl) en slagwerk (Enric Monfort).

Kenmerkend voor de optredens van Black Pencil is de originaliteit, de historische onderbouwing, het frisse en virtuoze spel en de unieke bezetting.

speeldata

21 juni Die Zauberflöte van W.A. Mozart