M
terug naar overzicht alle musici

Canticum Amicorum o.l.v. Patrick van der Linden | koor

Canticum Amicorum is een christelijk kamerkoor en bestaat uit ruim 25 enthousiaste zangers uit de wijde omtrek van de Alblasserwaard. Het streeft naar een hoog niveau en de zangers zijn zeer gemotiveerd. Zo is het mogelijk mooie programma’s te brengen op een manier die recht doet aan de muziek. Op concerten wordt vaak samengewerkt met professionele musici.

In 2001 is het kamerkoor opgericht en sindsdien staat het onder artistieke leiding van Patrick van der Linden. Onder zijn vakbekwame leiding wordt twee keer per drie weken op vrijdagavond intensief gestudeerd op het repertoire. Een belangrijk deel van de repetities bestaat uit stemvorming en koorscholing. Meerdere leden volgen ook zanglessen. Eén keer per twee jaar worden individuele audities afgenomen door een zangpedagoog. De streefbezetting is 8 sopranen, 8 alten, 6 tenoren en 6 bassen.

Het repertoire, dat het kamerkoor ten gehore brengt, bestaat uit klassieke muziek vanaf de middeleeuwen tot hedendaagse muziek. Het kamerkoor wil deze muziek en haar inhoud dicht(er) bij de luisteraar brengen. Muzikale hoogtepunten uit het bestaan zijn de uitvoeringen van de “Hohe Messe” (BWV 232) en van de “Johannes Passion” (BWV 245) van J.S. Bach. Na het Hohe Messe-concert van 12 mei 2012 werd het kamerkoor door kenners geprezen om haar mooie homogene klank en het hoge niveau waarop werd gemusiceerd.

speeldata

19 juni Magnificat van J.S. Bach