M
terug naar overzicht alle musici

Cappella Amsterdam

Met een rijkdom aan stemkleuren bereikt kamerkoor Cappella Amsterdam zijn specifieke homogene klank. Sinds 1990 staat het koor onder artistieke leiding van chef-dirigent Daniel Reuss.

Vanaf de oprichting in 1970 door Jan Boeke vormt de liefde voor muziek de leidraad voor Cappella Amsterdam. Om elke compositie te laten spreken, heeft het koor zich zowel op moderne als op oude, authentieke zangtechnieken toegelegd. De nadruk in het repertoire ligt op die twee uitersten: oude meesters en moderne muziek.

Speciale aandacht schenkt het koor aan werken van Nederlandse componisten, van Sweelinck tot Andriessen en Ton de Leeuw. Cappella Amsterdam vindt het belangrijk om het Nederlandse muzikale erfgoed bij publiek te laten klinken, in Nederland en daarbuiten.

Het koor werkt samen met Nederlandse en internationale topensembles en -orkesten, zoals het Orkest van de Achttiende Eeuw en Asko|Schönberg. Bekijk o.a. ons Johannes-Passion concert met het Orkest van de Achttiende Eeuw

Bij harmonia mundi verschijnen regelmatig cd’s van het kamerkoor. De cd met koorwerken van Leoš Janáček is bekroond met de Edison Klassiek 2013. In 2014 zijn twee cd’s uitgebracht. De eerste, Stabat Mater van Francis Poulenc, kreeg de Choc de l’Année 2014; de tweede, Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen? met koorwerken van Johannes Brahms, werd in 2015 onderscheiden met de Preis der deutchen Schallplattenkritik. In het najaar van 2016 komt een cd uit met delen van de Kanon Pokajanen van Arvo Pärt.

Cappella Amsterdam ontvangt steun van Amsterdams Fonds voor de Kunst, Vrienden en Voorvechters. Sommige fondsen ondersteunen specifieke projecten. Informatie daarover kunt u vinden bij de desbetreffende projecten.

speeldata

20 juni Openingsconcert Bachfestival