M
terug naar overzicht alle musici

Concerto Copenhagen

Concerto Copenhagen gaf  haar eerste uitvoeringen in 1991 en werd al snel een van de leidende oude muziek ensembles van Scandinavië. Op dit moment wordt het internationaal gezien als een van de interessantste en meest vernieuwende barokorkesten. Tot haar handelsmerken behoren vitaliteit van musiceren, een groot stijlgevoel en een bijzonder talent voor de communicatie met het publiek.

In 1999 werd Lars Ulrik Mortensen benoemd tot artistiek leider van het ensemble. Als erkenning voor zijn status als een van ’s werelds leidende klavecinisten en barokdirigenten werd hij in 2007 onderscheiden met de Léonie Sonning Prijs. De samenwerking tussen hem en Concerto Copenhagen  heeft geresulteerd in een spannende muzikale ontdekkingsreis, die door zowel publiek als critici met veel instemming is ontvangen.

In de afgelopen jaren heeft Concerto Copenhagen samengewerkt met internationaal gevierde musici, zoals Emma Kirkby, Andreas Scholl, Anne Sofie von Otter, Andrew Manze, Reinhard Goebel, Alfredo Bernardini en Andrew Lawrence-King, welke laatste tevens eerste gastdirigent van het ensemble is.

Concerto Copenhagens cd-opnamen voor het Duitse label CPO, voor Deutsche Grammophon en voor BIS, hebben net als haar dvd-opnamen voor Harmonia Mundi en Decca, internationaal veel aandacht getrokken en diverse, prestigieuze prijzen gewonnen. Dit heeft geleid tot uitnodigingen van vele van Europa’s toonaangevende concertzalen en festivals en tot uitgebreide tournees door de Verenigde  Staten, Japan en Australië.

In Denemarken is het Koninklijke Theater in Kopenhagen een vaste partner van het ensemble, waar Concerto Copenhagen op jaarlijkse basis te gast is. Recente producties omvatten opera’s van Monteverdi en Mozart, naast Händel opera’s als Xerxes, Giulio Cesare, Partenope en Jephta.

speeldata

24 juni Slotconcert Bachfestival