M
terug naar overzicht alle musici

Deborah Witteveen | saxofoon

Deborah Witteveen (1995) werd geboren in Oldebroek en begon op achtjarige leeftijd met saxofoon spelen. Haar eerste saxofoonlessen kreeg zij van Inge te Velde aan de Muziekschool Noord-West Veluwe. Van 2011 tot 2017 studeerde Deborah bij Johan van der Linden aan het Utrechts Conservatorium waar zij haar bachelor behaalde met een 9,5 met onderscheiding. Momenteel studeert Deborah aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp.

Deborah was driemaal prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours Oost in Enschede: in 2012 behaalde zij een 2e prijs, in 2013 een 1e prijs en in 2015 wederom een 1e prijs. Ook ontving ze dat jaar een eervolle vermelding tijdens de Dag van de Genomineerden. In 2016 behaalde Deborah een derde prijs op het eerste internationale saxofoon concours in Wroclaw, Polen. Daarnaast mocht zij onlangs de Classic Young Masters award ontvangen, hiermee krijgt zij een tweejarig begeleidingstraject aangeboden.

Deborah heeft concerten gegeven in binnen- en buitenland. In Nederland speelde zij onder andere in het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht, Musis Sacrum Arnhem en Muziekcentrum Enschede. Verder gaf ze concerten in Estland en Finland en onlangs maakte ze een concertreis naar Griekenland op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade en het Prinses Christina Concours.

Deborah soleerde met het Orkest van het Oosten en het Gelders Fanfare Orkest. Als onderdeel van haar bachelor eindexamen soleerde ze samen met het HKU Kamerorkest in het veeleisende saxofoonconcert van Henry Kelder. Ook speelde ze meerdere malen mee met het Nederlands Blazers Ensemble, waaronder tijdens het Nieuwjaarsconcert 2017 in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze volgde masterclasses bij onder andere Claude Delangle, Vincent David, Arno Bornkamp, Jean-Pierre Cnoops, Claus Olesen en Johannes Thorell. Verder was ze deelnemer aan het Orlando Festival en Université Européenne de Saxophone in Gap, Frankrijk.

Momenteel is Deborah saxofonist in het JongNBE en speelt ze kamermuziek in de meest uiteenlopende bezettingen. Naast haar saxofoonstudie aan het conservatorium geeft ze sinds 2013 met veel plezier les aan de saxofoonleerlingen van Stichting Muziekonderwijs Oldebroek.

speeldata

22 juni Moonlight Wandelroute

23 juni Moonlight Wandelroute