M
terug naar overzicht alle musici

Edding Quartet

Baptiste Lopez viool, Caroline Bayet viool, Pablo de Pedro altviool, Ageet Zweistra cello

Het Edding Quartet werd opgericht in 2007 en behoort vandaag tot een van de referenties met betrekking tot historisch geïnformeerde uitvoeringen van het klassieke en romantische kwartetrepertoire. De eerste twee CD’s die het Edding Quartet bij het labet Et’Cetera uitbracht, met strijkkwartetten van Haydn, en met het Strijkkwartet KV 421 en het Klarinetkwintet KV 516 van Mozart (met klarinettiste Nicola Boud) werden met enthousiasme door de internationale pers onthaald. Het Edding Quartet wordt regelmatig uitgenodigd door belangrijke Europese concertzalen en festivals en werkt samen met pianisten zoals Alain Planès, Boyan Vodenitcharov en Bertrand Chamayou.

Steeds hongerig naar horizonverbreding en uit liefde voor het negentiende-eeuwse repertoire voor strijkkwartet en blaasinstrumenten, heeft het Edding Quartet samen met Nicola Boud (klarinet), Julien Debordes (fagot), Nicolas Chedmail (hoorn) en Damien Guffroy (contrabas) het ensemble Northernlight opgericht. Northernlight wordt regelmatig uitgenodigd op gerenommeerde festivals waaronder het Festival van Vlaanderen, Saintes, de Accademia delle Crete Senesi, het Festival Musiques en Gâtine.

In 2014 maakte het Edding Quartet samen met de blazers van Northernlight voor het label Phi een zeer succesvol ontvangen opname van Schuberts Oktet. In 2016 verscheen op Phi een tweede opname met Beethovens strijkkwartet op. 130 en de Grosse Fuge. Ook deze CD is door de vakpers met lovende kritieken ontvangen.

Het regelmatig spelen van kamermuziek waarin verschillende instrumentengroepen elkaar ontmoeten, heeft alle leden van het ensemble doorheen de jaren muzikaal verrijkt en heeft een bepalende rol gespeeld in de eenheid en cohesie die spreekt uit hun interpretaties.

speeldata

19 juni Masterclass Strijkkwartet

19 juni Edding Quartet: van Bach tot nu