M
terug naar overzicht alle musici

Jaap Jan Steensma (organist) | spreker

Jaap Jan Steensma is organist van het Hinsz/Flentrop-orgel van de Universiteit Utrecht, van twee Hilversumse kerken (de Onze-Lieve-Vrouwe en de Heilig Hartkerk) en (als assistant) van de Holy Trinity Anglican Church in Utrecht. Daarnaast speelt hij regelmatig basso continuo of ‘groot orgel’ in vocale en/of instrumentale concerten.

Sinds het ‘cum laude’ afronden van zijn adviseursopleiding (LOTO) werkt Jaap Jan als gecertificeerd orgeladviseur. Hij is gelieerd aan de Commissie Orgelzaken van de PKN en lid van het College van Orgeladviseurs Nederland. Op het gebied van orgeladvies werkt hij intensief samen met oud-mentor en inmiddels-collega Peter van Dijk.

Als docent Historical Documentation and Performance Practice is JJ sinds enige jaren verbonden aan de Oude Muziek-afdeling van de HKU-Utrechts Conservatorium en in 2014 mocht hij meewerken aan de inhoudelijke en artistieke vormgeving van de derde editie van het Bachfestival Dordrecht.

Voor dit festival heeft Jaap Jan in 2014/2015 het concept en de programmering ontworpen van de muzikale invulling voor Koningsdag ‘nieuwe stijl’. Dit evenement vond plaats in de Grote Kerk te Dordrecht op 27 april 2015 en het werd live uitgezonden op TV.

speeldata

24 juni inleiding op orgelconcert Wolfgang Zerer