M
terug naar overzicht alle musici

Kaat Haest | spreker & host

Kaat Haest studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (2010) en Wijsbegeerte aan de UA (2016). Als freelance presentator en interviewer werkt(e) ze o.a. voor het Storioni Festival, Jeugd en Muziek, Aulos, Musica et Poetica en Kasteel d’Ursel. Ze was te horen en te zien in voorstellingen van De Tijd en het MartHa!tentatief.

Kaat geeft les in de Kunsthumaniora en aan de bacheloropleiding Woordkunst van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool). Vanuit haar fascinatie voor stem & klank verdiept ze zich daarnaast in de Lichtenberger Methode. Ze reist tweemaandelijks naar Duitsland om te studeren aan het Lichtenberger Instituut zelf.

Sinds enkele jaren is Kaat als verteller verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. Ze presenteert ondermeer de Kamermuziekconcerten in AMUZ, en praat de OORcolleges voor jongeren – vertellend en interviewend – aan elkaar (‘Reis rond de wereld in 80.000 noten’ & ‘The young person’s guide to the orchestra’). In opdracht van het Antwerp Symphony Orchestra schreef ze de kindervoorstelling Don Quichot, die ze samen met de drie slagwerkers in scholen speelt.

speeldata

18 juni Conversatie met Erik Bosgraaf, Xavier Vandamme, Anthony Fiumara en Kaat Haest met concertje van Erik Bosgraaf

19 juni Conversatie met Gerrit Willems, Jeroen de Bruijn en Kaat Haest: over de kunst van licht

24 juni Concertinleiding slotconcert door Kaat Haest