M
terug naar overzicht alle musici

Melle de Vries | cello

Melle de Vries, geboren in Groningen (1994), is op 4-jarige leeftijd begonnen met cellospelen, na eerst een jaar viool te hebben gestudeerd.

Melle volgde de eerste cellolessen bij Marianne Vrijland volgens de Suzuki-methode.

Na een aantal jaar les te hebben gehad van Jan-Ype Nota aan het Prins Claus conservatorium te Groningen, werd Melle toegelaten tot de jong talentenklas van Groningen in 2007. In dezelfde periode heeft Melle lessen gevolgd bij Nota’s voormalig docent, Jîrî Prechal en een 3de  prijs bij het concours van de SJMN gewonnen.

In 2008 werd Melle toegelaten tot de School voor Jong Talent in Den Haag. Hier heeft hij lessen gevolgd bij Lucia Swarts. In 2009 heeft Melle een eervolle vermelding bij het Princes Christina Concours gewonnen en een 2de prijs bij zowel de regionale ronde als de landelijke ronde gewonnen.

In 2010 heeft Melle een half jaar in Berlijn gestudeerd bij Matias De Oliveira Pinto. Hij nam deel aan het ensemble van die Junge Zwölf Cellisten von Berlin en met dit ensemble maakte hij een tournee naar Zürich.

Weer terug in Nederland zette Melle zijn ontwikkeling voort bij de Academie Muzikaal Talent o.l.v. Erika Waardenburg, waar hij les kreeg van Larissa Groeneveld, bekend van het Osiris Trio. Als afsluiting van zijn jaren bij de Academie werd er een cd opgenomen met zijn uitvoering van de Vocalise van Rachmaninoff en Le Grand Tango van Piazzolla, In 2013 won Melle de Publieksaward bij Classic Young Masters, hij speelt regelmatig in opdracht van deze stichting concerten. Melle is in 2017 afgestudeerd voor zijn bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam bij Maarten Mostert. Sinds de zomer doet hij zijn master aan dit conservatorium bij Dmitry Ferschtman

speeldata

22 juni Moonlight Wandelroute