M
koop tickets ZO 24 JUN 2018 | 13.00 uur & 15.00 uur

Pitch Dark

Een samenspel van licht en muziek

Arnold Marinissen slagwerk, Katharina Gross cello, Giny Vos lichtkunstenaar, Noor Stenfert Kroese assistente scenografie

Energiehuis Dordrecht | Noordendijk 148 | 3311 RR Dordrecht | € 15,50

Pitch Dark is een samenspel van licht en muziek, waarin Katharina Gross & Arnold Marinissen met nieuw werk de muzikale draad spinnen, en lichtbewegingen en -objecten van Giny Vos & Noor Stenfert Kroese de rol van acteurs innemen. In een wisselwerking tussen akoestische, optische en ruimtelijke prikkels wordt in het donker met het waarnemingsvermogen gespeeld.

Door de samenkomst van akoestisch cellospel, electronica, slagwerk, field recordings en musique concrete ontstaat er een gevoel van intimiteit en ongrijpbaarheid. Als muzikale migranten doorkruisen Sarabandes uit J.S. Bach’s cellosuites de voorstelling. Rob van den Broek creëerde speciaal voor Pitch Dark een 12-snarige cello.

De verschijningsvormen van het licht in Pitch Dark worden gebaseerd op de neurofysiologische effecten die je ziet wanneer je je ogen sluit: beelden, nabeelden en bewegingen die in de binnenkant van je oogleden zitten. Deze fenomenen vormen het uitgangspunt voor de lichtinstallatie van Giny Vos en Noor Stenfert Kroese.

Met dank aan het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Mondriaan Fonds, het Fonds Podiumkunsten en het Prins Bernhard Cultuurfonds.