M

Schoolconcerten & communityconcerten al van start!

Naast de reguliere concerten en het randprogramma heeft Bachfestival Dordrecht ook nog ziekenhuisconcerten, schoolconcerten en communityconcerten. Gisteren – 12 juni – was de eerste try-out van de communityconcerten en vandaag was het Stedelijk Dalton de eerste school die naar het Energiehuis kwam voor een schoolconcert!

Schoolconcerten
Het Bachfestival bezoekt de scholen in Dordrecht en de Drechtsteden. Govert van der Kolm gaat met zijn Bach to the future voorstellingen op bezoek bij middelbare scholen. Een vierkoppige popband laat zien hoe J.S. Bach ook in deze tijd in heel veel muziek te horen is. Eigenlijk luisteren de meeste pubers – zonder het te weten – iedere dag naar Bach!
Aan basisschoolleerlingen vertellen we – samen met jonge prijswinnaars van het Prinses Christina Concours en David Prins van Hollands Diep – een muzikaal verhaal.

Communityconcerten
Transit art kunstenaar Machteld Teekens en accordeonist Aldert Prast spelen samen in het sprookje van Grimm: Luisje en Vlootje. Een voorstelling vol beeld, muziek en poëtische teksten. Zij spelen deze voorstellingen tijdens Bachfestival Dordrecht in diverse verzorgingscentra in Dordrecht en de Drechtsteden. Gisteren speelden ze de eerste 2 voorstellingen in de bibliotheek in Zwijndrecht en Dordrecht.

Ziekenhuisconcerten
Tijdens het Bachfestival geeft pianist Hielko Ubels iedere werkdag van 12.00 tot 13.00 uur een concert op de prachtige vleugel in de hal van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Samen met sopraan Anneke van Santen speelt hij een programma vol muziek van J.S. Bach.