zaterdag 29 jun 2024 | 21:30 - 22:45 uur

Locatie Bibelot: Powerstage

Bach out of Bounds

Alkaloid & Friends

Alkaloid is één van de meest toonaangevende bands binnen de Progressive Death Metal, met bandleden afkomstig uit de grootste bands uit het genre. Misschien niet een band die je op een festival rondom de muziek van J.S. Bach zou verwachten. Maar Alkaloid hanteert een drastisch breder muzikaal palet dan binnen de Death Metal gebruikelijk is. Samen met een aantal klassieke topmusici gaan zij het werk van Bach en eigen stukken op niet eerder gedane wijze met elkaar verbinden. De grenzen tussen Barok, wereldmuziek en extreme metal worden van tafel geveegd en tot een hybride geheel gesmeed.

Alle werken worden speciaal gearrangeerd door Florian Magnus Maier en aangevuld door een wereldpremière in opdracht van het Bachfestival Dordrecht, gefinancierd door het FPK. De grens tussen oud en nieuw, klassiek en metal, subtiel en bruut worden op verrassende wijze vervaagt, om het bewijs te kunnen leveren dat Bach van alle tijden en genres is.

Prijs: € 20,00

Programma
J.S. Bach:
Klavecimbelconcert in d klein BWV1052
Agnus Dei uit de Hoge Mis in b klein BWV 232
Enkele Inventies uit 15 Inventies BWV 772-786
Alkaloid:
eigen werken
Wereldpremiėre door Florian Magnus Maier

Uitvoerenden
Alkaloid:
Florian Magnus Maier (Morean) – gitaar, leadzang
Christian Münzner – gitaar
Max Blok – gitaar, backing vocals
Linus Klausenitzer – basgitaar
Hannes Grossmann – drums
Aangevuld met:
Julija Hartig – viool
Oene van Geel – altviool
Ketevan Roinishvili – cello
Marieke Hopman – accordeon
Chrysa Tsaltampasi & Rianne Wilbers – zang

Dit concert is zondag 30 juni te horen in NTR Avondconcert op NPO Klassiek

Tickets bestellen

De ticketverkoop voor dit concert loopt via Bibelot. Klik op de button hieronder om tickets te bestellen.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Musici

Alkaloid

zaterdag 29 jun 2024

Locatie Bibelot: Powerstage

Alkaloid

Alkaloid werd opgericht in Beieren in 2013. Het Duitse kwartet, bestaande uit leden van Triptykon, Obscura, Dark Fortress en Obsidious, zagen ze de band als een uitlaatklep voor grenzeloze expressie, een voertuig om mistige werelden te doorkruisen, bewoond door oude schubachtige wezens die leven in Cyclopische architectuur. Sterker nog, Morean’s lyrische harde sciencefictiononderwerpen zijn net zo cruciaal voor de totaliteit van Alkaloid als de muziek. Nummers als “Cthulhu” en “Carbon Phrases” (beide van The Malkuth Grimoire), evenals de videosingles “Azagthoth” en “Kernel Panic” (beide van Liquid Anatomy), vonden niet alleen lof bij extreme metal-liefhebbers over de hele wereld, maar ook bij de pers, met Metal Hammer Germany die Liquid Anatomy een “kunstwerk” noemde en Metal Injection die enthousiast verklaarde dat het album een “fenomenale krachtpatser” was. Het nieuwe album, Numen, zal ongetwijfeld boven zijn voorgangers uitstijgen met zijn alomtegenwoordige, tot nadenken stemmende verfijning.

Overige events

vrijdag 21 jun 2024 | 20:15 uur

Openingsconcert: In your hands

B'Rock Orchestra & Vocal Consort (BE) en Tall Tales Company

We openen ons festival met een ode aan 300 jaar Johannes-Passion. B’Rock Orchestra & Vocal Consort, onder leiding van gitarist/componist Kalle Kalima, brengen een unieke kamerversie van het werk met slechts vier zangers, strijkers, fluit, vintage synthesizer en elektrische gitaar. De essenties van de geselecteerde aria’s en refreinen worden ondertussen gevisualiseerd in een emotionele taal […]

vrijdag 21 jun 2024 | 21:45 uur

Bachcafé

met DJ Bacterie

Het Bachcafé in De Witt is een avond gezellig nagenieten en napraten met mede-bezoekers, artiesten en medewerkers. De Bachcafés zijn gratis toegankelijk en we verrassen je met Dordts talent, zoals LANDSCHAP van Bart Kuntz en de klassieke muziek-DJ Bacterie. DJ BacterieVanavond verzorgt DJ Bacterie de plaatjes. Dj Bacterie, aka Gert Gering draait een eclectische mix […]

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk