zondag 19 jun 2022 | 16.00 - 16.45 uur

Locatie Cinema The Movies

Familieconcert – Bach to the future (8+)

Ken je ‘Blackbird’ van de Beatles? Dan ken je Bach! En ken jij ‘Bum Bum Tam Tam’ van MC Fioti? Ook dan ken je Bach!
Tijdens deze interactieve educatieve voorstelling maak je kennis met het leven en de muziek van Johann Sebastian Bach. Via een kort verhaal over zijn leven gaan we aan de slag met zijn muziek zoals het toen klonk en zoals het nu kan klinken. Samen gaan we op zoek naar de relatie tussen de muziek van Bach en de (pop)muziek die we nu luisteren. Verteller Govert van der Kolm laat je zien hoe hedendaagse artiesten de muziek van Bach soms letterlijk gebruiken om er nieuwe muziek mee te maken. Je komt erachter dat veel (pop)muziek eigenlijk zijn oorsprong vindt in de muziek van Bach. De link wordt in de voorstelling getoond via een groot scherm maar ook live gespeeld door de Bach Band.
Ken je Bach en zijn muziek nog helemaal niet of een beetje? Dan is deze voorstelling zeer geschikt als een eerste kennismaking. Ken je Bach al heel goed? Dan is deze voorstelling een feest der herkenning met nieuwe connecties waarvan je niet wist dat ze bestonden!

Prijs: €12,50/€20,- combiprijs (1 kind + 1 volwassene)

MUSICI
Govert van der Kolm – Verteller, Hammond Orgel, Voetbas en Vocals
Peter de Jong – Gitaar en Vocals
Jens Kirpestein – Drums
Susanne Rosmolen – Cello

Locatie Cinema The Movies
Adres: Nieuwstraat 60-62, Dordrecht

Musici

Govert van der Kolm & band

Band

zondag 19 jun 2022

Locatie Cinema The Movies

Govert van der Kolm & band

Kom je uit Dordrecht en heb je iets met muziek? Dan is de kans groot dat je de naam van Govert wel eens voorbij hebt zien komen. Hij zit in een van de beste rock&blues bands van Nederland, Hij is een graag geziene gast in de Popcentrale en Bibelot, en hij organiseert voor leerlingen Bach to the Future: waarin hij laat horen dat J.S. Bach nooit echt ver weg is in muziek van nu.

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk