donderdag 23 jun 2022 | 18.15 - 19.15 uur

Locatie Grote kerk

BRIDGE – een gecomponeerd concert

De muzikale avonturier en blokfluitist Erik Bosgraaf bewandelt samen met vocaal ensemble Amarcord nieuwe paden tussen instrument en stem. In dit Gesamtwerk met composities uiteenlopend van J.S. Bach, Josquin des Prez en Lodovico Agostini maakt hedendaags componist Bernd Franke uit Leipzig de muzikale bruggen om alle eeuwen met elkaar te verbinden. Je wordt uitgenodigd mee te reizen tussen oude en nieuwe muziek, tussen vocaal en instrumentaal, en tussen ruimte en publiek. Geïnspireerd door zijn reizen naar Azië voert Franke’s muzikale reis de luisteraar scenisch door de ruimte en wordt het publiek omgeven door klank, meegevoerd op bruggen tussen de verschillende werken. De puurheid van de menselijke stem gaat een verrukkelijke combinatie aan met de klank van de blokfluit.

“Ik zie enorm uit naar dit concert met het Leipziger vocaal ensemble Amarcord! We hebben een schitterend programma ontworpen speciaal voor het Bachfestival in Dordrecht en zullen er daarna mee op tournee gaan in Duitsland. Amarcord is een bijzondere groep mannenstemmen die heel goed mengt met het pure geluid van de blokfluit. Als een rode draad door dit programma loopt de bijzondere muziek van de Leipziger componist Bernd Franke die ook bij het concert aanwezig zal zijn. Bijzonder aan zijn muziek is de invloed van wereldmuziek die hij door zijn vele reizen heeft opgedaan.”
-Erik Bosgraaf

Prijs: €25,-

MUSICI
Erik Bosgraaf – blokfluit
Amarcord:
Wolfram Lattke – tenor
Robert Pohlers – tenor
Frank Ozimek – bariton
Daniel Knauft – bas
Holger Krause – bas
Bernd Franke – componist

PROGRAMMA
Met werk van
Bernd Franke
J.S. Bach
Lodovico Agostini
Josquin des Prez

Locatie Grote Kerk
Adres: Lange Geldersekade 2, Dordrecht

Musici

Erik Bosgraaf

Fluit

donderdag 23 jun 2022

Locatie Grote kerk

Erik Bosgraaf

Erik Bosgraaf is een graag geziene gast bij ons op het festival. Vorig jaar speelde hij onder andere ‘Thin Air’, de speciaal geschreven compositie van Calliope Tsoupaki voor Festivals for Compassion. Maar ook in de jaren daarvoor was Erik te gast als solist of als de master in een masterclass. Hij mengt zonder enige moeite elektronische muziek door Vivaldi, improviseert rondom jazzy thema’s en stapt altijd graag uit zijn comfortzone. Hedendaags of oude muziek, Erik speelt het altijd alsof zijn leven er van afhangt. En zo hebben wij het graag.

simply fabulous. – Gramaphone.co.uk

Amarcord

Vocaal

donderdag 23 jun 2022

Locatie Grote kerk

Amarcord

Vijf stemmen als één organisme

De vijf heren van Amarcord kunnen veel meer dan zwoel in de camera kijken. Het vijfkoppig ensemble uit Leipzich heeft in de afgelopen 29 jaar naam gemaakt als een van de beste vocale groepen ter wereld. Wolfram Lattke, Robert Pohlers, Frank Ozimek, Daniel Knauft en Holger Krause zingen alsof het uit een lichaam komt. En dat zeg je wel eens vaker over zangers, maar om dit kracht bij te zetten zou je eens moeten proberen te zien en te horen wie wat zingt in onderstaand fragment. We rest our case!

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk