zondag 27 jun 2021 | 20.00 uur

Locatie Grote kerk

Byrd & Bach

In dit programma met vier vocalisten en het orgel bespeeld door Cor Ardesch combineren we twee eeuwen religieuze muziek. Bach en Byrd hebben echter beduidend minder met elkaar te maken dan je zou denken. Bach componeerde voor de ‘officiële’ kerk op het continent; Byrd had dat wellicht graag gedaan, maar als devoot Katholiek in Protestants Engeland had hij een -op zijn zachtst gezegd- klein probleem. Een paar keer bijna in het gevang beland, maar als beschermeling van de koningin wist hij altijd aan de goede kant van de tralies te verblijven.

We wisselen de orgelmuziek van Bach af met motetten van Byrd die hij schreef in de jaren van 1605-1607. Een interessante vermenging van twee geloven, twee componisten en twee eeuwen, maar met een hele duidelijke connectie die Byrd al als opdracht meegaf in zijn eerste boek van motetten die we hier gaan uitvoeren. Het is allemaal voor: ‘True Lovers of Music’

Programma

J.S. Bach – BWV 895, Praeludium en fuga in a klein
W. ByrdCibavit eos
Kyrie Fons Bonitatis (Sarum chant
Gloria
Oculi omnium
J.S. Bach – BWV 653, ‘An Wasserflüssen Babylon’
W. Byrd Credo 
Sacerdotes Domini
Sanctus 
Elevatio: Ave verum
Corpus 
Agnus dei 
Quotiescumque 
J.S. Bach – BWV 582, Passacaglia in c kleinMusici

Cor Ardesch

zondag 27 jun 2021

Locatie Grote kerk

Cor Ardesch

‘Iets met Bach en Dordrecht’,… de meeste Dordtenaren zullen meteen Cor Ardesch noemen. De stadsorganist bespeelt al ruim twee decennia het prachtige Bachorgel en het grote Kam orgel in de Grote Kerk én is verantwoordelijk voor een indrukwekkend aantal uren Bach orgelwerken op CD.

Lof ook voor de vlekkeloze techniek. – De Gelderlander

The Tudor Four

zondag 27 jun 2021

Locatie Grote kerk

The Tudor Four

Als je ook maar iets met vocale oude muziek hebt en in Nederland wel eens een optreden van bijvoorbeeld de Nederlandse Bachvereniging hebt gezien en gehoord, dan moet je bekend zijn met deze groep zangers. Weliswaar in andere samenstellingen, ensembles of als solist, maar Lauren Armishaw, Tim Braithwaite, Stefan Kennedy en Matthew Baker zijn niet met goed fatsoen weg te denken uit het vocale muzieklandschap van Nederland.

Lauren Armishaw, sopraan 
Tim Braithwaite, counter-tenor
Stefan Kennedy, tenor
Matthew Baker, bas

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk