zondag 19 jun 2022 | 12.00 - 15.00 uur

Locatie

Circusparade door de stad

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni maken we parade door Dordt! Tall Tales Company laat je van de ene in de andere verbazing vallen met hun jongleur- en acrobatische trucs. Zij worden bijgestaan door accordeonist Nicolae Știuca. Elke dag spelen ze van 12.00 – 15.00 uur en beginnen achter het station in het Weizigtpark. Ze eindigen rond 15.00 uur bij de Merwekade. Spot jij Bach in de stad tijdens ons festival?

Bach en jongleren

Wat heeft J.S. Bach met jongleren te maken? Eigenlijk natuurlijk helemaal niks, maar met een beetje fantasie kun je beide kunstvormen -jongleren en muziek (en zeker Bachs muziek)- terugbrengen tot mathematische structuren. En dat levert misschien wel een hele interessante synergie op tijdens ons eerste festivalweekend.

Musici

Tall Tales Company

zondag 19 jun 2022

Locatie

Tall Tales Company

Het Rotterdamse gezelschap Tall Tales Company maakt theatrale voorstellingen waarin acrobatiek en jongleren worden gebruikt om verhalen te vertellen. Speciaal voor Bachfestival Dordrecht vertaalden ze de muziek van Bach naar jongleerpatronen en choreografieën die tijdens het festival op onverwachte plekken in de stad worden opgevoerd.

Harm van der Laan en Joris de Jong ontdekten beiden al op jonge leeftijd jongleren als hobby. Harm groeide op in Dordrecht, Joris dertig kilometer verderop. Op dertienjarige leeftijd leerden ze elkaar kennen bij het jeugdcircus in Rotterdam en, de stad waar ze later ook onafhankelijk van elkaar de HBO circusopleiding voltooiden en na tal van omzwervingen staan ze nu, 20 jaar na hun eerste samenwerking weer samen op de planken met een nieuw duet.

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk