zaterdag 22 jun 2024 | 16:00 - 17:00 uur

Locatie Biesboschhal

DICHTER bij BACH

In een stad wordt op feest en treurdagen samen gegeten, bewonderd, gerouwd, verzorgd en gevierd. In DICHTER bij BACH worden die momenten bezongen zoals ze ooit in Leipzig klonken. De koren worden afgewisseld met Spoken Word bijdragen die gelijke aspecten van het leven in het Dordrecht van nu laten horen.

Muziektheater Hollands Diep wil ontroeren, verwarren en vermaken. Het gezelschap creëert toegankelijke podiumbelevenissen, los van pluche en kroonluchters. De focus ligt op aansprekende verhalen, die vaak hun oorsprong vinden in het Eiland van Dordrecht. Zo wordt er niet alleen een connectie gelegd tussen de bezoekers onderling en de artiesten, maar ook met de unieke leefomgeving van het publiek.

Het Drechtsteden Bachkoor is opgericht in 2012 en actief in de regio Drechtsteden. Onder leiding van artistiek leider en dirigent Johannes Gierl zingt het voornamelijk Noord-Europese muziek uit de periode 1600 – 1750, met speciale aandacht voor Bach en tijdgenoten. Het koor bestaat uit gevorderde amateurs en semi-professionals.

Prijs: € 20,00

Uitvoerenden
Drechtsteden Bachkoor olv Johannes Gierl
Charlie Bo Meijering – Toetsen en arrangementen
Boike Juan Wieman en Freddie den Besten – Spoken Word
Johannes Gierl – Muzikale leiding
David Prins – Concept en samenstelling

Musici

Drechtsteden Bachkoor

Koor

zaterdag 22 jun 2024

Locatie Biesboschhal

Drechtsteden Bachkoor

Sinds de oprichting van het Drechtsteden Bachkoor in 2012 zijn ze geen editie van het Bachfestival afwezig geweest. Onder leiding van artistiek leider en dirigent Johannes Gierl zingt het koor voornamelijk Noord-Europese muziek uit de periode 1600 – 1750, met speciale aandacht voor Bach en tijdgenoten. Het koor bestaat uit gevorderde amateurs en semi-professionals.

Charlie Bo Meijering

zaterdag 22 jun 2024

Locatie Biesboschhal

Charlie Bo Meijering

Charlie Bo Meijering (Amsterdam, 1987) is pianist en beeldend kunstenaar. Hij studeerde klassiek piano en beiaard aan het Utrechts Conservatorium. Met regelmaat staat hij op de podia van het Concertgebouw, De Nationale Opera en TivoliVredenburg. Met de voorstelling The Magic Piano toerde hij door het land. Tevens is hij sinds 2016 vaste pianist in Maestro.

Overige events

vrijdag 21 jun 2024 | 20:15 uur

Openingsconcert: In your hands

B'Rock Orchestra & Vocal Consort (BE) en Tall Tales Company

We openen ons festival met een ode aan 300 jaar Johannes-Passion. B’Rock Orchestra & Vocal Consort, onder leiding van gitarist/componist Kalle Kalima, brengen een unieke kamerversie van het werk met slechts vier zangers, strijkers, fluit, vintage synthesizer en elektrische gitaar. De essenties van de geselecteerde aria’s en refreinen worden ondertussen gevisualiseerd in een emotionele taal […]

vrijdag 21 jun 2024 | 21:45 uur

Bachcafé

met DJ Bacterie

Het Bachcafé in De Witt is een avond gezellig nagenieten en napraten met mede-bezoekers, artiesten en medewerkers. De Bachcafés zijn gratis toegankelijk en we verrassen je met Dordts talent, zoals LANDSCHAP van Bart Kuntz en de klassieke muziek-DJ Bacterie. DJ BacterieVanavond verzorgt DJ Bacterie de plaatjes. Dj Bacterie, aka Gert Gering draait een eclectische mix […]

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk