zaterdag 18 jun 2022 | 9.45 - 10.30 uur

Locatie Festivalhart: Bluebirds in the Backyard, Wijnstraat 153

Inleiding Cor Ardesch door Jan Van den Bossche

Wie kan je nou eigenlijk beter iets vertellen over Cor Ardesch, Bach en Böhm dan Jan Van den Bossche? Hij was als directeur verbonden aan het Festival Oude Muziek en de Nederlandse Bachvereniging. Hij kent de geschiedenis, de theorie en de praktijk als geen ander. In deze inleiding op het orgelconcert van stadsorganist Cor Ardesch kom je meer te weten over het concertprogramma, de achtergronden van de composities, de verbanden die gelegd worden met het thema Fantasie van het festival en over de stadsorganist zelf. En we nemen een kijkje in het leven van J.S. Bach zelf.. Niet te zwaar; niet te lang, wel leuk en interessant! En dat alles in ons nieuwe festivalhart.

Dit een gratis inleiding is voor het concert Böhm & Bach; https://www.bachfestivaldordrecht.nl/programma/bach-bohm/. De inleidingen en conversaties zijn gratis toegang

Festivalhart: Bluebirds in the Backyard, Wijnstraat 153

Musici

Jan Van den Bossche

zaterdag 18 jun 2022

Locatie Festivalhart: Bluebirds in the Backyard, Wijnstraat 153

Jan Van den Bossche

Jan van den Bossche is na zijn studie koordirectie jaren actief geweest als zanger bij o.a. het Arnold Schoenberg Chor en het vocaal ensemble Ex Tempore. Met ervaring als programmeur, directeur en artistiek directeur is hij altijd al verbonden met oude muziek, en natuurlijk J.S. Bach. 

Hij heeft bijgedragen aan het publiceren van meer dan 300 werken op de website van All of Bach dus je kunt je voorstellen dat hij flink wat te vertellen heeft over J.S. Bach.

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk