zaterdag 22 jun 2024 | 20:00 uur

Locatie Kunstkerk

James Oesi & Dudok Quartet Amsterdam

Het Dudok Quartet, geprezen door The Strad, is een internationaal gewaardeerd Nederlands strijkkwartet. Samen met contrabassist James Oesi, bekend om zijn solowerk op de contrabas, hebben zij een programma samengesteld met werk van o.a. Bach, Shaw en Dvořák. In deze bezetting van vijf strijkers krijgen de composities een prachtige warme klankkleur en een avontuurlijke interpretatie. 

Het Dudok Quartet Amsterdam heeft zichzelf gevestigd als een van de meest creatieve en veelzijdige kwartetten van hun generatie. Hun missie, “sharing the heart of music”, wordt vervuld door unieke en eclectische programma’s samen te stellen, die op innovatieve wijze het publiek weten te bereiken. Van Ligeti en Sjostakovitsj tot Mendelssohn en Beethoven, het repertoire van het kwartet omvat een breed scala aan componisten. Ze spelen regelmatig eigen arrangementen voor strijkkwartet, van onder andere werken van Gesualdo, des Prez en Brahms.

James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als een van de weinigen richt hij zich op de contrabas als solo-instrument. Hij treedt wereldwijd op als solist in gerenommeerde zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en op festivals als het North Sea Jazz Festival. Ook is hij regelmatig te gast bij radio- en televisieprogramma’s zoals Op1, Vrije Geluiden en NPO Klassiek. Als initiatiefnemer van het Dutch Double Bass Festival en als lid van hedendaagse muziekensembles is hij een groot ambassadeur van de solo-contrabas.

Prijs: € 22,50

Programma
Trad. arr J.Oesi – Sometimes I Feel Like a Motherless Child
J.P. Rameau – Entrée de Polymnie, scène 4 uit Les Boréales
Trad. arr J.Oesi – Elijah Rock
Trad. arr J.Oesi – Deep River
Trad. arr J.Oesi – Dig My Grave
V. Monti – Csárdás
C. Shaw – Entr’acte
A. Dvořák – String Quintet Op. 77
I. Allegro con fuoco
II. Scherzo. Allegro vivace
III. Poco andante
IV. Finale. Allegro assai

Uitvoerenden
James Oesi – contrabas
Dudok Quartet Amsterdam:
Judith van Driel – viool
Marleen Wester – viool
Marie-Louise de Jong – altviool
David Faber – cello

Bachcafé
Geniet vanaf 21:00 uur nog even na met een drankje en live muziek bij De Witt!

Photo by William Ejam Maail

Musici

James Oesi

zaterdag 22 jun 2024

Locatie Kunstkerk

James Oesi

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Concertgebouw Brugge, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel). In het buitenland speelde hij op toonaangevende festivals zoals Huddersfield Contemporary Music Festival en tourde hij door Zuid Afrika en Frankrijk. Ook is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4, NPO Radio 1 en Klara. NRC Handelsblad, Trouw en Luister publiceren uitgebreide interviews met Oesi, Classic FM UK Featured zijn video van Luciano Berio’s Psy. en het internationaal toonaangevende The Strad noemt hem één van vijf “up and coming bass players”.

Dudok Quartet Amsterdam

zaterdag 22 jun 2024

Locatie Kunstkerk

Dudok Quartet Amsterdam

Het Dudok Quartet Amsterdam, opgericht in 2009, is een dynamisch en veelgeprezen strijkkwartet dat internationaal bekend staat om zijn interpretaties van zowel klassieke meesterwerken als hedendaagse composities. Gevestigd in de bruisende muziekscene van Amsterdam, bestaat het kwartet uit Judith van Driel en Marleen Wester (viool), Marie-Louise de Jong (altviool) en David Faber (cello).

Het kwartet ontleent zijn naam aan de beroemde Nederlandse architect Willem Marinus Dudok, die bekend staat om zijn baanbrekende ontwerpen en harmonieuze esthetiek. Net als Dudok streven de leden van het kwartet naar perfectie en harmonie in hun muzikale uitvoeringen. Met een passie voor kamermuziek en een diepgaande toewijding aan artistieke uitmuntendheid heeft het Dudok Quartet Amsterdam een indrukwekkende reputatie opgebouwd in de klassieke muziekwereld. Ze hebben opgetreden op prestigieuze podia over de hele wereld, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, Wigmore Hall in Londen en Carnegie Hall in New York.

Overige events

vrijdag 21 jun 2024 | 20:15 uur

Openingsconcert: In your hands

B'Rock Orchestra & Vocal Consort (BE) en Tall Tales Company

We openen ons festival met een ode aan 300 jaar Johannes-Passion. B’Rock Orchestra & Vocal Consort, onder leiding van gitarist/componist Kalle Kalima, brengen een unieke kamerversie van het werk met slechts vier zangers, strijkers, fluit, vintage synthesizer en elektrische gitaar. De essenties van de geselecteerde aria’s en refreinen worden ondertussen gevisualiseerd in een emotionele taal […]

vrijdag 21 jun 2024 | 21:45 uur

Bachcafé

met DJ Bacterie

Het Bachcafé in De Witt is een avond gezellig nagenieten en napraten met mede-bezoekers, artiesten en medewerkers. De Bachcafés zijn gratis toegankelijk en we verrassen je met Dordts talent, zoals LANDSCHAP van Bart Kuntz en de klassieke muziek-DJ Bacterie. DJ BacterieVanavond verzorgt DJ Bacterie de plaatjes. Dj Bacterie, aka Gert Gering draait een eclectische mix […]

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk