zaterdag 26 jun 2021 | 11.00 uur

Locatie Buitenpodium Energieplein

Strijkers aan zet!

Speciaal voor het Bachfestival schrijft de Vlaamse componist Jef Neve een nieuwe compositie, geïnspireerd op werk van Bach. Op ons buitenpodium betreden het Dordrechts kamerorkest en amateurstrijkers uit de regio het podium en trekken gezamenlijk op in dit nieuwe werk. Vier professionele Dordtse violisten, begeleid door hun studenten, laten een dialoog horen tussen hedendaagse muziek, muziek van J.S. Bach én van zijn inspirators.

Bach is voor velen een inspiratiebron maar Bach liet zich zelf ook inspireren. Zo heeft het vioolconcert in b-klein van Vivaldi Bach geïnspireerd tot zijn Concert in a-klein voor vier klavecimbels en strijkorkest. We kiezen in dit concert voor het vioolconcert van Vivaldi en laten dit uitvoeren door vier solo strijkers uit de regio.

Programma

Antonio Vivaldi – RV 580, Concert voor vier violen in b-klein
J.S. Bach – uit: BWV 243, Magnificat – Et Exultavit
J.S. Bach – BWV 36, Aria Auch mit gedämpten, schwachen Stimme
Toshio Hosokawa – Melodia (1979)
J.S. Bach – BWV 1060R, concert voor viool en hobo in c-klein
Jef Neve – Meditation for accordeon and strings (wereldpremière)

Musici

Wendy Roobol

Sopraan

zaterdag 26 jun 2021

Locatie Buitenpodium Energieplein

Wendy Roobol

Sopraan Wendy Roobol is een veelzijdige alleskunner. In de afgelopen jaren tourde ze door de Nederlandse theaters met Barokopera Amsterdam. nam ze een CD op met Maria-muziek en tijdens de Corona-lockdown is ze gewoon doorgegaan met het maken van het Stabat Materconcert dat op 23 maart 2021 zal worden uitgezonden. Live uit de Aegtenkapel in Amersfoort. Ja dit is een beetje reclame, maar onze musici kunnen momenteel alle steun gebruiken. Koop dus kaartjes voor dit concert, dan weten wij in ieder geval dat je overtuigd bent van Wendy’s kunnen en zien we je graag bij ons festival.

‘een even soepel als expressief geluid.’ **** Theaterkrant

Pieternel Berkers

Accordeon

zaterdag 26 jun 2021

Locatie Buitenpodium Energieplein

Pieternel Berkers

Veel mensen hebben een haat-liefde verhouding met de accordeon. Luister naar Pieternel Berkers en haar duo TOEAC en je zult nooit meer een kwaad woord over dit mooie instrument over je lippen kunnen krijgen. Oke, wij zijn bevooroordeeld, maar dat maakt het niet minder waar. Pieternel speelt voor ons de solopartij in de wereldpremière van het werk van Jef Neve. Iets om naar uit te kijken!

De accordeon is weer hot. **** De Volkskrant

Jef Neve

Componist

zaterdag 26 jun 2021

Locatie Buitenpodium Energieplein

Jef Neve

Wat hebben Jamie Cullum, Gabriel Rios en Typhoon met elkaar gemeen? Alle drie artiesten speelden of componeerden met Vlaamse pianist en componist Jef Neve. De uberproductieve Vlaming heeft in de afgelopen jaren ontzettend veel moois de wereld in geholpen. Bijna elk jaar een album, tournees langs alle continenten, en dan heeft hij zelfs nog tijd om tussendoor een compleet nieuw werk te schrijven voor ons festival. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee.

“Neve writes beautiful tunes that hang around in your head and send you back to replay this album again and again, so satisfying is his virtuosity and eloquency of feeling.” -Londonjazznews.com 

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk