| zaterdag 9 & 10 sep 2023 |

Locatie Dordrechts Museum

Klanken van Toen en Nu – De warmte van de altviool 

De VriendenLoterij Open Monumentendag 2023 zal dit jaar in het weekend van 9 en 10 september de spotlights richten op zowel fysieke monumenten als op ons “Levend Erfgoed”. “Levend Erfgoed” zoals verhalen, liedjes, handwerk en andere gewoontes die we van onze ouders en grootouders leren en die we later aan onze kinderen doorgeven.

In aanloop naar het Bachfestival Dordrecht 2024, dat plaatsvindt van 21 t/m 29 juni, presenteren we tijdens de Open Monumentendag ‘Bachfestival’s Finest’ met optredens van Kaat Schraepen en Bram van Sambeek als een voorproefje van wat er komen gaat tijdens het festival. Mis deze unieke gelegenheid niet om kennis te maken met deze muzikale talenten:

Kaat Schraepen | Optredens om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur in het Dordrechts Museum

Bachfestival Dordrecht presenteert de Belgische altvioliste Kaat Schraepen (2000). Zij omarmde de diepe, warme klanken van haar altviool al op 7-jarige leeftijd. Met meesterlijke interpretaties en expressiviteit vertelt ze verhalen door muziek. Als prijswinnaar in nationale en internationale competities, is ze één van de meest noemenswaardige van haar generatie. Haar repertoire varieert van klassieke composities tot eigentijdse klanken.

Programma:

Cello Suite No.6 BWV 1012 – J.S. Bach
I. Prelude
IV. Sarabande
Suite in G minor for solo viola Op.131d, No.1 – M. Reger
I. Molto Sostenuto
II. Vivace
III. Andante SostenutoIV. Molto Vivace

Bezoek deze website voor meer informatie over de Open Monumentendag

Campagnebeeld Bachfestival Dordrecht 2024
Foto: Merlijn Doomernik Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

Overige events

Van Bach tot Burton – De bassist van Metallica 

De VriendenLoterij Open Monumentendag 2023 zal dit jaar in het weekend van 9 en 10 september de spotlights richten op zowel fysieke monumenten als op ons “Levend Erfgoed”. “Levend Erfgoed” zoals verhalen, liedjes, handwerk en andere gewoontes die we van onze ouders en grootouders leren en die we later aan onze kinderen doorgeven. In aanloop […]

zondag 9 jul 2023 | 12:00

Bach, Django en The Elements

Beleef het Tim Kliphuis Trio op Big Rivers Festival! Ontdek het meesterlijke samenspel van Nederlands bekendste improviserend violist, Tim Kliphuis en zijn Trio tijdens het Big Rivers Festival, een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. Dit jaar nemen ze je mee terug naar de roots van gypsy jazz en klassieke muziek met prachtige […]

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk