zaterdag 18 jun 2022 | 13.00 - 13.40 uur

Locatie Wilhelminakerk Dordrecht

Levend Leipzig

In samenwerking met Muziektheater Hollands Diep

Ga met Muziektheatergroep Hollands Diep mee op reis door het Leipzig van Johann Sebastian Bach! Veel van Bachs vocale muziek is religieus getint. Veel minder bekend is de muziek die hij schreef voor gebruik buiten de kerk in zijn eigen stad.
In LEVEND LEIPZIG maak je kennis met die onderbelichte kant van de grootmeester.
Het programma bestaat uit vijf korte scènes, waarin zingend gefeest, gehuldigd, getreurd, getroost, of eer bewezen wordt.
Je start vanuit het Jachtslot in de heuvels, tijdens een banket na een jachtpartij. Dan struin je door de stad en sta je stil bij een school waar een leraar in de bloemetjes wordt gezet, loop je langs de universiteit waar studenten rouwen om een dierbare overledene, hoor je hoe in Bachs stamcafé een ziek jongetje een hart onder de riem wordt gestoken, en voor je de stad weer verlaat ben je getuige van hoe er voor de stadspoort uitbundig feest wordt gevierd.

Prijs: €15,-

TEKST & EINDREGIE
David Prins

MUSICI
Bobbie Blommesteijn – sopraan
Tim Braithwaite – alt
Jasper Dijkstra – tenor
Andrew Hopper – bas
Luba Pogayskaya – piano

Locatie Wilhelminakerk
Adres: Blekersdijk 41, Dordrecht

Musici

Tim Braithwaite

zaterdag 18 jun 2022

Locatie Wilhelminakerk Dordrecht

Tim Braithwaite

Tim is een contra-tenor, bariton en muziek docent. Na zijn studie aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag en de Koninklijke universiteit in London heeft hij de rol opgepakt als directeur van Music of Ensemble Cacophony, een spannend experimentele oude muziekensemble dat zich focust op 16e eeuwse Engelse repertoire. Wij verheugen ons erop om zijn prachtige stem te horen tijdens dit optreden!

Bobbie Blommesteijn

zaterdag 18 jun 2022

Locatie Wilhelminakerk Dordrecht

Bobbie Blommesteijn

Bobbie Blommesteijn is een vrouw met veel talenten. Ze is sopraan, ze schrijft boeken en recensies, en doet onderzoek vanuit haar opleiding in theaterwetenschap met een specialisatie in Cabaretgeschiedenis. Wij zijn blij dat deze veelzijdige nachtegaal haar prachtige zang wil laten horen tijdens het Bachfestival!

Jasper Dijkstra

zaterdag 18 jun 2022

Locatie Wilhelminakerk Dordrecht

Jasper Dijkstra

Jasper is niet alleen een tenor met een prachtige stem, maar ook een lid (en dus onze mede Bach-fanaat) bij de Nederlandse Bachvereniging als Young Bach Fellow. Als solist en ensemblezanger verleent hij zijn stem aan verschillende projecten door heel Nederland, maar hij zingt ook mee in het reguliere concertprogramma van de Nederlandse Bachvereniging.

Andrew Hopper

zaterdag 18 jun 2022

Locatie Wilhelminakerk Dordrecht

Andrew Hopper

Andrew is een veelzijdige musicus; hij is een bariton, hij speelt cello en viola da gamba, en hij heeft met eer zijn Bachelor in compositie behaald aan het Birmingham conservatorium. Zijn vele ervaringen in verschillende koren maken hem veel gevraagd voor koren en solo-rollen in Nederland. Je kan je dan wel indenken hoe verheugd wij zijn dat hij met dit project mee wil doen!

Luba Podgayskaya

zaterdag 18 jun 2022

Locatie Wilhelminakerk Dordrecht

Luba Podgayskaya

Luba Podgayskaya is een Russische pianiste en klavecinist. Na haar studie aan het conservatorium in Sint-Petersburg kwam ze naar Nederland, waar ze nu samenwerkt met verschillende operagezelschappen en projecten als De Nationale Opera & Ballet en Opera2Day. Wij zijn het eens met de uitspraak die Walter Reiter, professor in barokviool aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag, over haar heeft gedaan: ze is een geweldige pianiste en klavecinist.

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk