zondag 23 jun 2024 | 15:00 - 16:00 uur

Locatie Nationaal Onderwijsmuseum

LOKS – Four generations of sound

LOKS is een gezamenlijk werk van vier componisten voor vier kwartetten, uitgevoerd op vier festivals in vier landen, als onderdeel van Festivallinks 2.0. Van de onzekerheid van het planten van het zaadje tot de overvloed van de oogst, tekent het stuk een boog, een cirkel (‘loks’ in het Lets) over de vier uitvoeringen, die zich ontvouwen tijdens het groeiseizoen. Afzonderlijk gespeeld wordt elk kwartet achtervolgd door de drie anderen. In Dordrecht horen we de compositie in de bezetting van fluit, hobo, basklarinet en fagot. Uiteindelijk vormen ze één stuk voor een orkest van 16 spelers. 

Samen met LUSTR, Silence Festival (FI), Classic Boat Festival (GER) en Festival Sansusi (LV) is Bachfestival Dordrecht partner van Festivallinks 2.0. Gezamenlijk streven we ernaar bij te dragen aan een grotere duurzaamheid door middel van artistieke samenwerking, publieksonderzoek en -ontwikkeling en capaciteitsopbouw.

Prijs: € 17,50

Componisten
Oene van Geel (NL)
Krists Auznieks (LV)
Lauri Supponen (F)
Sofia Günst (DE)

Uitvoerenden
María Cristina González – Fluit
Inge Ariesen – Hobo
Fie Schouten – Basklarinet
Bram van Sambeek – Fagot

Met je ticket naar het Onderwijsmuseum

Je concertticket geeft tevens toegang tot de tentoonstellingen van het Onderwijsmuseum. Breng dus zeker ook een bezoekje aan het museum voor of na het concert. Deze aanbieding is alleen geldig op de dag van het concert. Meer informatie over het Onderwijsmuseum vind je hier.

Dit concert is mede gefinancierd door de Europese Unie. De standpunten en meningen die worden geuit, zijn echter alleen die van de auteur(s) en weerspiegelen niet noodzakelijk die van de Europese Unie of het Uitvoerend Agentschap Onderwijs en Cultuur van de Europese Unie (EACEA) [Verlenende Autoriteit]. Noch de Europese Unie, noch de verlenende autoriteit kunnen hiervoor verantwoordelijk worden gehouden.

Overige events

vrijdag 21 jun 2024 | 20:15 uur

Openingsconcert: In your hands

B'Rock Orchestra & Vocal Consort (BE) en Tall Tales Company

We openen ons festival met een ode aan 300 jaar Johannes-Passion. B’Rock Orchestra & Vocal Consort, onder leiding van gitarist/componist Kalle Kalima, brengen een unieke kamerversie van het werk met slechts vier zangers, strijkers, fluit, vintage synthesizer en elektrische gitaar. De essenties van de geselecteerde aria’s en refreinen worden ondertussen gevisualiseerd in een emotionele taal […]

vrijdag 21 jun 2024 | 21:45 uur

Bachcafé

met DJ Bacterie

Het Bachcafé in De Witt is een avond gezellig nagenieten en napraten met mede-bezoekers, artiesten en medewerkers. De Bachcafés zijn gratis toegankelijk en we verrassen je met Dordts talent, zoals LANDSCHAP van Bart Kuntz en de klassieke muziek-DJ Bacterie. DJ BacterieVanavond verzorgt DJ Bacterie de plaatjes. Dj Bacterie, aka Gert Gering draait een eclectische mix […]

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk