maandag 20 jun 2022 | 12.30 - 13.15 uur

Locatie Grote kerk

Lunchpauze concert – Evan Bogerd

Onze lunchpauzeconcerten zijn gratis toegankelijk!
Elke editie werken we samen met het Internationaal Orgelconcours in Haarlem, het meest prestigieuze orgelconcours ter wereld. De winnaar van het Dordrechts concours krijgt een plaats hiervoor én speelt op de volgende editie van ons festival. Evan Bogerd had in 2020 de kans moeten krijgen, want hij was de gelukkige winnaar van 2018, maar er kwam een pandemie tussen. Nu, vier jaar later, kan hij dan eindelijk zijn kunsten vertonen op het Bachorgel.
Voor liefhebbers van orgel is het een niet te versmaden programma met J.S. Bach als jonge componist. Hij wordt hier omringd door de oudere Buxtehude, Piroye en Froberger. Een vrijwel geheel 17de-eeuws programma, met Bach als eindpunt. En Evan zal zelf natuurlijk nog zijn improvisatiekunsten ten gehore brengen.

PROGRAMMA
C. Piroye (ca.1670 — ca.1730) – La Béatitude
J.S. Bach – BWV 537, Fantasie en fuga in-klein
J.S. Bach – Schafe können sicher weiden uit cantate BWV 208, arr. A. Isoir
Evan Bogerd – Improvisatie
D. Buxtehude – BuxWV 159, Ciacona in c-klein
J.J. Froberger (1616-1667) – FbWV 507, Libro Quarto: Capriccio VII in G-Dur,
J.S. Bach – BWV 582, Passacaglia in c-klein

Musici

Evan Bogerd

Orgel

maandag 20 jun 2022

Locatie Grote kerk

Evan Bogerd

Volgens kenners een ‘aanstormend talent’, en in de herfst van 2019 aangesteld als vaste cantor-organist van de Westerkerk in Amsterdam: Evan Bogerd is nu al een fenomeen. Hij won in 2018 de Dordtse voorronde van het Internationaal Orgelconcours Haarlem, en speelde vorig jaar de gestreamde première van ‘Unknown Home’ op ons festival. Wij zijn weer heel gelukkig dat Evan erbij is en kijken uit naar zijn virtuoze vingers op het Bachorgel.

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk