maandag 20 jun 2022 | 12.30 - 13.15 uur

Locatie Grote kerk

Lunchpauze concert – Evan Bogerd

Onze lunchpauzeconcerten zijn gratis toegankelijk!
Elke editie werken we samen met het Internationaal Orgelconcours in Haarlem, het meest prestigieuze orgelconcours ter wereld. De winnaar van het Dordrechts concours krijgt een plaats hiervoor én speelt op de volgende editie van ons festival. Evan Bogerd had in 2020 de kans moeten krijgen, want hij was de gelukkige winnaar van 2018, maar er kwam een pandemie tussen. Nu, vier jaar later, kan hij dan eindelijk zijn kunsten vertonen op het Bachorgel.
Voor liefhebbers van orgel is het een niet te versmaden programma met J.S. Bach als jonge componist. Hij wordt hier omringd door de oudere Buxtehude, Piroye en Froberger. Een vrijwel geheel 17de-eeuws programma, met Bach als eindpunt. En Evan zal zelf natuurlijk nog zijn improvisatiekunsten ten gehore brengen.

PROGRAMMA
C. Piroye (ca.1670 — ca.1730) – La Béatitude
J.S. Bach – BWV 537, Fantasie en fuga in-klein
J.S. Bach – Schafe können sicher weiden uit cantate BWV 208, arr. A. Isoir
Evan Bogerd – Improvisatie
D. Buxtehude – BuxWV 159, Ciacona in c-klein
J.J. Froberger (1616-1667) – FbWV 507, Libro Quarto: Capriccio VII in G-Dur,
J.S. Bach – BWV 582, Passacaglia in c-klein

Locatie Grote Kerk
Adres: Lange Geldersekade 2, 3311 CJ, Dordrecht

Musici

Evan Bogerd

maandag 20 jun 2022

Locatie Grote kerk

Evan Bogerd

Evan Bogerd is muziekdirecteur van de Westerkerk en internationaal concertorganist. We hebben er niet veel in Nederland, maar hij is wel een van de besten. Ook op internationaal niveau wordt hij uitgenodigd het orgelpubliek met zijn kunsten te verwennen. Vooral zijn gevoel voor Duitse romantische muziek wordt alom geprezen. Vorig jaar won Evan het nationale orgelconcours en dit jaar staat hij met zijn eigen programma op het Bachfestival Dordrecht. 

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk