woensdag 26 jun 2024 | 12:30 & 13:30 uur

Locatie Kunstkerk

Lunchpauze concert: Laurence Gaudreau

DECOMPOSITION is een programma dat vernieuwing en traditie combineert. Geïnspireerd door de beroemde cellosuite Nr. 5 in c klein van Bach hebben verschillende componisten werken geschreven en gearrangeerd die oude muziek op een nieuwe en frisse manier belichten.

Laurence Gaudreau is een Frans-Canadese celliste die momenteel in Nederland woont, waar ze haar Master behaalde aan het Conservatorium van Utrecht. Met een scala aan muzikale interesses variërend van hedendaagse muziek en kamermuziek tot opera, maar ook elektronische en volksmuziek, heeft ze opgetreden op festivals als Gaudeamus, Internationaal Cello Festival Zutphen en Cello Biënnale Amsterdam. Ze is celliste van het Flare Quartet en werkt graag in multidisciplinaire settings. In al haar werk zet ze zich in voor innovatieve benaderingen die een brug slaan tussen klassieke muziek en verschillende muziekstijlen.

Gratis toegang

Al onze lunchconcerten worden gegeven door jong aanstormend talent. Dit concert is een samenwerking met CelloWercken Zutphen.

Programma
Cicely Parnas arr. Vertigo en Pancrace Royer
J.S. Bach – Cellosuite nr. 5 in c klein BWV 1011
Ed Williams – Decomposition for Sarabande(2024)

Overige events

vrijdag 21 jun 2024 | 20:15 uur

Openingsconcert: In your hands

B'Rock Orchestra & Vocal Consort (BE) en Tall Tales Company

We openen ons festival met een ode aan 300 jaar Johannes-Passion. B’Rock Orchestra & Vocal Consort, onder leiding van gitarist/componist Kalle Kalima, brengen een unieke kamerversie van het werk met slechts vier zangers, strijkers, fluit, vintage synthesizer en elektrische gitaar. De essenties van de geselecteerde aria’s en refreinen worden ondertussen gevisualiseerd in een emotionele taal […]

vrijdag 21 jun 2024 | 21:45 uur

Bachcafé

met DJ Bacterie

Het Bachcafé in De Witt is een avond gezellig nagenieten en napraten met mede-bezoekers, artiesten en medewerkers. De Bachcafés zijn gratis toegankelijk en we verrassen je met Dordts talent, zoals LANDSCHAP van Bart Kuntz en de klassieke muziek-DJ Bacterie. DJ BacterieVanavond verzorgt DJ Bacterie de plaatjes. Dj Bacterie, aka Gert Gering draait een eclectische mix […]

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk