vrijdag 25 jun 2021 | 13.00 uur

Locatie Trinitatiskapel

Masterclass Erik Bosgraaf

Elk jaar organiseren we bij het Bachfestival verschillende masterclasses. Na het daverende succes van 2018 is dit jaar Erik Bosgraaf terug om op zijn eigen manier een masterclass te geven voor jonge, aanstormende, maar ook al wat meer ervaren musici.

Blokfluitist en musicoloog Erik Bosgraaf studeerde in 2005 af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Walter van Hauwe en Paul Leenhouts en ontving in 2006 zijn bul voor musicologie aan Universiteit Utrecht. De blokfluit is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie en mogelijkheden. Hij improviseert, speelt jazz, werkt met elektronica en wordt beschouwd als een van ’s werelds meest virtuoze en avontuurlijkste blokfluitisten. Zijn repertoire strekt zich uit van middeleeuws tot Vivaldi’s Vier jaargetijden tot de muziek van morgen.

Ben jij net afgestudeerd aan het conservatorium of zit je in je laatste jaar? Wacht dan niet te lang en geef je snel op voor de Masterclass. Er is slechts plaats voor vijf personen.

Datum: Vrijdag 25 juni 2021 
Tijd: 13.00 – 17.00 uur 
Locatie: Trinitatiskapel (Vriesestraat 22 Dordrecht) 
Master: Erik Bosgraaf 
Duur: 45 minuten per deelnemer 
Kosten: €50,- per deelnemer 

Drie jaar geleden zat deze masterclass snel vol, schrijf je dus nu in! Stuur je aanmelding voor 1 mei naar normagijzen@bachfestivaldordrecht.nl. Vermeld bij aanmelding je naam, je programma, opleiding en ervaring. In de eerste of tweede week van mei krijg je van ons bericht. 

Musici

Erik Bosgraaf

Fluit

vrijdag 25 jun 2021

Locatie Trinitatiskapel

Erik Bosgraaf

Erik Bosgraaf is een graag geziene gast bij ons op het festival. Vorig jaar speelde hij onder andere ‘Thin Air’, de speciaal geschreven compositie van Calliope Tsoupaki voor Festivals for Compassion. Maar ook in de jaren daarvoor was Erik te gast als solist of als de master in een masterclass. Hij mengt zonder enige moeite elektronische muziek door Vivaldi, improviseert rondom jazzy thema’s en stapt altijd graag uit zijn comfortzone. Hedendaags of oude muziek, Erik speelt het altijd alsof zijn leven er van afhangt. En zo hebben wij het graag.

simply fabulous. – Gramaphone.co.uk

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk