donderdag 23 jun 2022 | 10.00 - 13.00 uur

Locatie Grote kerk

Masterclass Olivier Latry

Ben je professioneel organist of conservatoriumstudent met hoofdvak orgel? Mis dan deze kans niet om een masterclass bij te wonen van de wereldberoemde organist en componist Olivier Latry. Op donderdag 23 juni geeft de organist van de Notre Dame in Parijs een masterclass in de Grote Kerk in Dordrecht in het kader van het Bachfestival. De beide orgels uit de Grote Kerk worden gebruikt voor deze masterclass, dus er kan literatuur gespeeld worden uit alle stijlperioden. De masterclass begint om 10 uur en eindigt om 13.30 uur.

De kosten zijn 25 euro voor actieve deelnemers. Passieve deelnemers kunnen de masterclass bijwonen voor 15 euro. Er is plek voor maximaal 10 actieve deelnemers. Je kunt je aanmelden vóór 15 mei via info@bachfestivaldordrecht.nl

Musici

Olivier Latry

donderdag 23 jun 2022

Locatie Grote kerk

Olivier Latry

Olivier Latry is in ons land misschien het bekendst als de organist van de Notre Dame in Parijs. Een positie die hij al op 23-jarige leeftijd mocht bekleden. Daarnaast doceert hij aan het conservatorium van Parijs en is hij een van de grootste ambassadeurs voor de koningin der instrumenten ter wereld. Hij heeft niet alleen een ontzagwekkende hoeveelheid opnames op zijn naam staan. Niet alleen zijn deze opnames zowel oude als nieuwe muziek. Maar we kunnen zelfs met enige zekerheid zeggen dat hij een van de weinige musici ter wereld is, die niet alleen wereldpremières spelen van muziekstukken, maar ook van instrumenten.

“This is a joyous celebration of Bach’s music, not a kneeling, hands-together, head-bowed worship of it.”
-Review op Gramaphone.co.uk

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk