zaterdag 25 jun 2022 | 20.00 - 21.00 uur

Locatie Augustijnenkerk

Norwegian Soloist’ Choir: Exchanges of light

Helemaal vanuit Oslo komt het Norwegian Soloist’ Choir, verreweg onze noordelijkste gasten van het festival. Sinds 1950 maakt het Noorse ensemble furore met schitterende uitvoeringen van verrassend repertoire. Altijd anders, altijd bijzonder en altijd top of the notch. In 2018 werd hun cd met Bachmotetten bekroond met de prestigieuze ‘Diapason d’or de l’année’ in Frankrijk. 

Een theatraal concert waarin poëzie en nieuw geschreven teksten hand in hand gaan met de prachtige koormuziek uit Scandinavië. Het motet Jesu meine Freude BWV 227 staat centraal in dit programma. Daaromheen vouwen we Folk music uit Noorwegen en Scandinavisch nieuw werk.
Eén acteur, één stem tegenover een groots koor. Je wordt meegenomen in het verhaal van de fantasieën van J.S. Bach. Over het leven, over de onmogelijkheden, maar ook over de liefde en alledaagse overdenkingen. Gewoon zoals jij en ik. Kom dichter bij de componist Bach en luister naar Exchanges of Light.  


Prijs: €35,-

CREDITS / CAST
Grete Pedersen – dirigent
Ian Bok – acteur
Nadja Hüpscher – tekstschrijver

PROGRAMMA  

Eriksson/Tranströmer – Romanesque arches
J.S. Bach – BWV 227, ‘Jesu, meine Freude’
Volksmuziek uit Noorwegen
J.S. Bach – BWV 227, ‘Jesu, meine Freude’
Maja Linderoth/Ekelöf – ‘Sonatform denaturerad prosa’ 
Frank Martin/ Shakespeare – From Songs of Ariel 1,2,3, 4, 5
The Tempest. 
J.S. Bach – BWV 227, ‘Jesu, meine Freude’
Saariaho – ‘Nuits, adieux’
Bach/Nystedt – Komm susser Tod.

Locatie Augustijnenkerk
Adres: Voorstraat 216, Dordrecht

Musici

Ian Bok

zaterdag 25 jun 2022

Locatie Augustijnenkerk

Ian Bok

Ian Bok is een acteur die door het gedicht the Jabberwocky van Lewis Carroll (auteur van Alice’s adventures in Wonderland) gefascineerd is geraakt door Jabber-taal, een niet-bestaande taal gemaakt uit woorden die beelden of associaties oproepen bij de luisteraar. Door deze taal overstijgen zijn performances alle taalbarrières: ongeacht wat je moedertaal is, je begrijpt wat er zich afspeelt. Maar je hoeft je zich geen zorgen te maken over Ian’s andere optredens: hij spreekt ook gewoon Nederlands. We kennen hem o.a. door zijn rol als Louis van Waaveren in Klem3, of van zijn voorstellingen op de Parade.

In het concert bij het Bachfestival neemt hij ons mee naar de levensechte fantasieën van Bach. Wij zijn heel benieuwd naar deze samenwerking tussen Ian, in een nieuwe tekst van Nadja Hüpscher, dirigente Grete Pedersen en het Norwegian Soloist’s Choir.

Nadja Hüpscher

zaterdag 25 jun 2022

Locatie Augustijnenkerk

Nadja Hüpscher

Nadja Hüpscher acteerde in vele films, tv series zoals Levenslied en toneelstukken zoals Oude pinda’s en Gouden pinda’s. Ze won een gouden kalf voor de film De Boekverfilming en werd genomineerd voor een gouden kalf voor de film Dennis P. Ze schreef twee boeken In het wild, en Geluk is met een K. en ontwikkelt nu na scenario opleiding Scriptacademy series voor tv en streamingsdiensten.

Foto gemaakt door:
Pablo Delfos

Norwegian Soloist’ Choir

zaterdag 25 jun 2022

Locatie Augustijnenkerk

Norwegian Soloist’ Choir

Het Norwegian Soloist’s Choir is een van europa’s meest toonaangevende kamerkoor. Ze brengen hun publiek in contact met vele spectaculaire concerten: Van nieuwe werken tot volksmuziek én de bekende klassiekers. Het Scandinavisch koor combineert hun concerten zelfs met literaire teksten, wat een bijzondere uitwerking heeft. Wij zijn echt heel trots dat ze bij ons te gast zijn!

‘The Bach motets is an inexhaustible source of art that always speaks to me, again and again.’   –  Grete Pedersen, dirigent Det Norske Solistkor

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk