zondag 28 mei 2023 | 15:00

Locatie Kunstkerk

De opening van de nieuwe muziekserie in de Kunstkerk in Dordrecht

Ontdek de unieke klanken van de marimba!

‘Als J.S. Bach de marimba had gekend, zou hij er zeker voor hebben geschreven.’ Dit schreven we over het betoverende concert dat Mallet Collective vorig jaar tijdens het Bachfestival Dordrecht heeft neergezet. Dit jaar zal er nog één kans zijn om van dit prachtige concert te genieten. In dit programma voor zes marimba’s krijgt JS Bach gezelschap van drie hedendaagse componisten. Naast het dubbelconcert voor klavecimbel, spelen de slagwerkers van het Mallet Collective nieuw werk van Greg Saunier en Anne-Maartje Lemereis en het iconische ‘six marimbas’ van minimalist Steve Reich. Contrapunt viert hoogtij met maar liefst 6 slagwerkers, 24 stokken en 390 toetsen. 

Stichting Kunstkerk Dordrecht organiseert dit jaar een aantal gratis toegankelijke concerten waarbij beeldende kunst, muziek en theater samenkomen. Op zondag 28 mei presenteren we in samenwerking met de Kunstkerk Dordrecht het openingsconcert van deze nieuwe serie in het historische pand van de Kunstkerk Dordrecht en Mallet Collective trapt de serie af. Mis deze middag vol muziek, kunst en cultuur niet!

Musici

Mallet Collective

zondag 28 mei 2023

Locatie Kunstkerk

Mallet Collective

Mallet Collective speelt de marimba op een unieke manier waardoor de warme klanken van het instrument je helemaal laten wegdromen. Door hun nieuwe speeltechnieken komt het geluid van de marimba prachtig tot zijn recht. Of ze nou als duo of als octet spelen; Mallet Collective zet altijd wel een verwonderend spektakel neer. Wij verheugen ons zeer op hun uitvoering van Bach’s klavecimbelwerken, gespeeld op maar liefst zes marimbas!

‘In een dromerig voorbijschuivend landschap van klank dat steeds een beetje ingewikkelder wordt blijft de puls verslavend.’ – Rahul Gandolahage, NRC

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk