vrijdag 17 jun 2022 | 20.30 uur

Locatie Machine 3 in het Energiehuis

Openingsconcert

Waar barokmuziek, technologie en dans samenkomen in één performance


Alles komt samen tijdens ons openingsconcert! Een unieke co-creatie van technologie, dans en muziek. In een totaalervaring van een uur nemen we je mee naar J.S. Bach in Latijns Amerika met Barokensemble Música Temprana. Zij krijgen op het podium gezelschap van drie reusachtige straatlantaarns: de Bloomlights. Deze zijn ontworpen door onze artist in residence van deze editie: design studio VOUW. Techniek en muziek worden vervolgens samengebracht door choreograaf en danser Thiago Bordin. 

De interactieve lantaarns zijn geprogrammeerd om mee te bewegen met de dansers en met de musici. Zo ontstaat een spel tussen muziek, dans en techniek, waar alles op iedereen kan reageren. De ultieme cross-over tussen oude en hedendaagse muziek, moderne dans en scifi techniek. De lat ligt meteen hoog voor de rest van het festival! 

Prijs: €37,50

MUSICI / CAST
Thiago Bordin
, Edward Lloyd – choreografie en dans
Mai-Marie Choon Dijksma – kostuums

Adrián Rodríguez Van der Spoel – muzikale leiding en gitaar
Musica Temprana:
Ana Vieira Leite – sopraan
Mónica Waisman – viool
Nick Milne – viola da gamba
Johanna Seitz – harp
Claudio Ribeiro – orgel
Adrián Rodríguez Van der Spoel – gitaar

‘Bloomlight’ van design bureau VOUW artist in residence Bachfestival Dordrecht 2022:
Mingus Vogel en Justus Bruns


Locatie Machine 3 in het Energiehuis
Adres: Noordendijk 148, Dordrecht
Machine 3 bevindt zich op de 1e etage.

Musici

VOUW

vrijdag 17 jun 2022

Locatie Machine 3 in het Energiehuis

VOUW

VOUW is een Amsterdamse ontwerpstudio die ons alleen maar doet zeggen: Wauw! Vanuit de overtuiging dat technologie niet alleen een middel is voor efficiëntie en productiviteit is, hebben Mingus Vogel en Justus Bruns VOUW opgericht. Zij zijn een echte pionier in slowtech: design dat mensen vertraagt ​​om ze samen te brengen in de echte wereld. Wij vinden die visie prachtig visie en daarom denken wij dat de samenwerking met Barokensemble Música Temprana en choreografen duo Thiago Bordin & Edward Lloyd een waanzinnig eindresultaat zal opleveren!

Thiago Bordin

vrijdag 17 jun 2022

Locatie Machine 3 in het Energiehuis

Thiago Bordin

Van movement director in de mode industrie tot choreograaf bij het Bachfestival Dordrecht. Thiago lijkt het allemaal te kunnen. En omdat wij zo onder de indruk van zijn veelzijdigheid zijn hebben wij deze fenomenale danser en choreograaf uitgenodigd in co-creatie te gaan met twee andere hele bijzondere disciplines. Samen met danser Edward Lloyd zal hij op het podium gezelschap krijgen van van drie reusachtige straatlantaarns: de Bloomlights van VOUW én Barokensemble Música Temprana. Als iemand deze bijzondere samenkomst van disciplines tot een origineel geheel bij elkaar borduurt, is het Thiago wel!


‘’It is with great pleasure that I will take part in the opening of the Bach Festival 2022. As a choreographer, I am particularly looking forward to collaborating with the other great artists that will be involved.’’ 

Edward Lloyd

vrijdag 17 jun 2022

Locatie Machine 3 in het Energiehuis

Edward Lloyd

Met een variatie van inspiratiebronnen als Ocean Vuong, Sarah Vaughan, Rick Owens & Lee Ufan, zo vol zit danser en choreograaf Edward Lloyd met zijn eigen opvattingen over het leven, kunst en dans. Deze filosofische ideeën worden vertaald in zijn werk als danser en choreograaf en wij zijn erg benieuwd deze te ervaren! Jij ook?

Adrián Rodríguez van der Spoel

vrijdag 17 jun 2022

Locatie Machine 3 in het Energiehuis

Adrián Rodríguez van der Spoel

Adrián Rodríguez van der Spoel zijn voornaamste interesse gaat uit naar het bestuderen en uitvoeren van het Spaans-Amerikaanse repertoire uit de tijd van de Spaanse onderkoningen. Hij schreef er zelfs een boek over én heeft zich gespecialiseerd in de muziek van diezelfde periode. Zijn liefde voor het vak straalt door tot aan het uiteinde van zijn dirigeerstok, dat is voor ons wel duidelijk! 

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk