woensdag 22 jun 2022 | 11.00 - 16.00 uur

Locatie Grote kerk

Orgelconcours

Tijdens het Bachfestival 2022 vindt wederom het nationale orgelconcours plaats! Op woensdag 22 juni krijgen drie deelnemers de gelegenheid om te laten zien en horen wat ze in huis hebben. Op het Bachorgel in de Grote Kerk in Dordrecht vindt tijdens het festival het concours plaats met de componist Johann Sebastian Bach én improvisatie als twee speerpunten. Het eendaagse concours staat open voor Nederlandse professionele organisten en Nederlandse orgelstudenten in de laatste fase van hun vakopleiding in binnen- of buitenland.

Deelnemers zijn inmiddels bekend en dat zijn: Evan Bogerd, Vincent de Ridder, Maurits Bunt, Hans van Haeften, Bas Koster.

In de jury zitten Gerben Mourik, Jan Hage en Zuzana Ferjencikova; Peter Ouwerkerk is voorzitter. De winnaar van het concours krijgt een concertuitnodiging voor het Bachfestival 2023 én toegang tot de eerste ronde van het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem, dat wordt gehouden op 20, 22 en 23 juli 2022 op ondermeer het orgel in de Grote of St.-Bavokerk te Haarlem. De als tweede en derde geplaatste deelnemers zijn welkom om gratis de improvisatiecursussen van de Internationale Zomeracademie Haarlem bij te wonen. Docenten zijn Thomas Lacôte (F), Jürgen Essl en Franz Danksagmüller (D). Daarnaast mag een repertoirecursus naar keuze worden gekozen, en aan alle andere festivalevenementen zoals workshops en de excursies worden meegedaan. Zie voor het totaalaanbod www.organfestival.nl.

Lees meer over het Internationaal Orgelconcours in Haarlem via hun site.

Prijs: Gratis toegang
Locatie Grote Kerk
Adres: Lange Geldersekade 2, Dordrecht

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk