zaterdag 18 jun 2022 | 15.00 - 16.00 uur

Locatie Kerkgebouw De Wijnstok Dubbeldam

Rhapsody in Yellow and Blue

Een concert inclusief participatieproject waar wij als festival onze vingers bij aflikken. Oude muziek wordt feilloos gecombineerd met een gloednieuw werk van componist en violist Tim Kliphuis. Gevestigde musici, opkomend talent en amateurmusici slaan de handen ineen om dit tot klinken te brengen. Tims nieuwe werk, ‘Rhapsody in Yellow and Blue’, zal het orkest flink laten swingen, grooven maar ook laten fluisteren, in een mix van klassiek, folk en jazz. Ze gaan een spannende dialoog aan met zijn improviserende leerling, violiste Valentine Blangé: zij is de kersverse winnaar van de Jonge Makers Prijs van het Nederlands Vioolconcours, Oskar Back! Daarna zal orkest Ars Musica, in kleine bezetting,  een spannende combi van doorgecomponeerd Bach laten horen naast de veel modernere Ralph Vaughan Williams.

Prijs: €15,-

MUSICI 
Ars Musica Orkest en Participatie Orkest Drechtsteden
Patrick van der Linden – dirigent
Solisten: Valentine Blangé – viool (Oskar Back nieuwe makers winnares)
Johan Olof en Heleen Knoop – viool

PROGRAMMA
Participatieorkest
Tim Kliphuis – Rhapsody in Yellow and Blue (wereldpremière)
Ars Musica Orkest
J.S. Bach en Misha Sporck – BWV 537, Fantasie en fuga in c-klein (première)
J.S. Bach – BWV 1043, Concert voor twee violen in d-klein
Hugo de Groot – Suite of Variations on an old Dutch folksong ‘In Holland staat een huis’
Ralph Vaughan Williams – The Lark Ascending

Locatie De Wijnstok
Adres: Dubbelsteynlaan West 70, Dordrecht

Musici

Tim Kliphuis

zaterdag 18 jun 2022

Locatie Kerkgebouw De Wijnstok Dubbeldam

Tim Kliphuis

Gipsy jazz, klassiek en folk. Dat is wat Tim Kliphuis samen laat smelten. Waan je op het ene moment in de Opéra Garnier in Parijs, en op het andere moment vlak om de hoek in een klein jazzcafé samen met Django Reinhardt. Tim Kliphuis neemt je mee naar een mix van verschillende muziekgenres en geeft je alle ruimte om weg te dromen naar welke wereld jij dan ook wilt wegdromen.

Patrick van der Linden

zaterdag 18 jun 2022

Locatie Kerkgebouw De Wijnstok Dubbeldam

Patrick van der Linden

Patrick van der Linden is natuurlijk een musicus in hart en nieren, maar hij is vooral een echte duizendpoot in zijn vak. Na zijn studie koordirectie, orkestdirectie en muziektheorie heeft hij met zijn uitgebreide muziekhistorische kennis regelmatig concertinleidingen verzorgd en verzorgt hij muzikale presentaties bij bedrijven. Hij is een graag geziene coach bij directiecursussen, en, wij kennen hem natuurlijk als dirigent. Hij doet dit o.a. bij Ars Musica, waar hij de oprichter van is. Patrick is van alle markten thuis. 

Valentina Blangé

zaterdag 18 jun 2022

Locatie Kerkgebouw De Wijnstok Dubbeldam

Valentina Blangé

Valentine raakte op vierjarige leeftijd al in de ban van de viool. Haar passie ligt bij kamermuziek en orkestspel. Na haar studie aan het Haagse Conservatorium is ze verder gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2017 viel ze in de prijzen bij het Prinses Christina Concours. Naast klassieke muziek volgt ze les in jazz en improvisatie bij Tim Kliphuis aan het Conservatorium van Amsterdam. Dit jaar won ze met haar uitvoering van eigen arrangementen en haar debuutcompositie de eerste editie van de Jonge Makers Prijs van het Nederlands Vioolconcours. Wij zijn heel blij dat zij met ons komt meespelen in de wereldpremière van Tim Kliphuis zijn nieuwe compositie: Rhapsody in Yellow and Blue.

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk