zaterdag 26 jun 2021 | 20.30 uur

Locatie Buitenpodium Energieplein

VOYAGER

Tijdens het Bachfestival knopen we dit jaar heel veel mooie stijlen en musici aan elkaar. Zet je schrap want op zaterdag 26 juni openen we gratis onze deuren voor iedereen die zich wil laten verrassen door Bach, pop en trance -DJ’s en klassieke musici – strijkers en synthesizers en turntables … Bach & Beats: we gooien alles door elkaar. En het mooiste is, jij bepaalt voor een groot deel wat we gaan spelen deze avond.

Maanden hebben we (veelal digitaal door corona) door de wijken gereisd en een ware J.S. Bachkruistocht gehouden. De top 10 hit list hebben we samen met jou samengesteld en wordt nu tot klinken gebracht tijdens het buitenconcert op het Energieplein. Een avond vol met jouw greatest hits van Bach.

Niet alleen qua stijlen maken we eclectische uitstapjes op deze zaterdagavond. Ook geografisch zijn we wijdverbreid. Samen met Dordtse zusterstad Varna (Bulgarije) bouwen we één groot feest en wisselen we de DJ’s uit die zich de winnaar mochten noemen van de competities ‘Can u Beat Bach?’ en ‘Can you mix Folk & Vibes?’.

In het kader van Dordrecht 800 jaar en de Dordtse feesten willen we deze avond aanbieden aan de stad en haar inwoners. De avond is gratis toegankelijk, maar vanwege corona is het wel verplicht om te reserveren. Een kaartje is voor de hele avond en we verwachten dat je open staat voor andere stijlen muziek en invalshoeken. We staan garant voor een tof avontuur!

PROGRAMMA

20.30u Top tien Bach aller tijden in alle stijlen. Door Govert van der Kolm en band en New Collegium onder leiding van Claudio Ribeiro met soliste Esther Kuiper; Bach&Trance door winnaar TimoNoize – winnaar van de DJ-Battle ‘Can u Beat Bach?’

Luister hier naar de track waarmee TimoNoize de DJ-Battle heeft gewonnen:

Musici

New Collegium

zaterdag 26 jun 2021

Locatie Buitenpodium Energieplein

New Collegium

Govert en zijn band krijgen op het Energieplein gezelschap van het geweldige New Collegium. Sinds 2006 zijn de musici van het ensemble niet meer weg te denken uit de Nederlandse en internationale oude muziekscene. En terecht! Ze spelen op originele instrumenten en hebben de historische uitvoeringspraktijk op zo’n manier in de vingers dat Bach zelf er misschien nog wel een truc of twee van zou kunnen leren. Maar op een serieuzere noot: We zijn ontzettend blij dat het ensemble ons wil vergezellen op de reis tijdens het concert waarbij we deze barokmuziek vermengen met pop, rock en zelfs trance.

“beheersen elke nuance tot in de puntjes” -Early Music Review

Govert van der Kolm & band

Band

zaterdag 26 jun 2021

Locatie Buitenpodium Energieplein

Govert van der Kolm & band

Kom je uit Dordrecht en heb je iets met muziek? Dan is de kans groot dat je de naam van Govert wel eens voorbij hebt zien komen. Hij zit in een van de beste rock&blues bands van Nederland, Hij is een graag geziene gast in de Popcentrale en Bibelot, en hij organiseert voor leerlingen Bach to the Future: het project waar hij laat horen dat J.S. Bach nooit echt ver weg is in muziek. Op zaterdagavond zal hij de spil zijn van ons Voyager project waar hij Bach zal vermengen met pop, rock en zelfs trance en andere elektronische muziek.

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk