zondag 19 jun 2022 | 13.00 - 13.45 uur

Locatie Park Merwesteijn

Muziek­theater­voorstelling De Boerencantate   

LET OP: De Boerencantate is vanwege het weer verplaatst naar de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22, 3311 KD Dordrecht

“Wereldlijk op zondag! In de kameropera-versie van twee zangers, accordeon en cello, wordt de muziek van Johann Sebastian Bach gespeeld op o.a. erven van boerderijen en buitenverblijven. De Boerencantate is een cantate burlesque, een geestige mini-opera waarin de aardse genoegens van het boerenleven worden gezongen in 18e-eeuwse populaire deuntjes. Twee zangers, een accordeonist en een cellist nemen je mee naar het platteland van drie eeuwen terug. De cantate wordt gezongen in het Nederlands.”

Prijs: €15,-

Gratis inleiding in het festivalhart door Jan Van den Bossche

Musici
Klaartje van Veldhoven – sopraan
Mattijs van de Woerd – Bariton
Renée Bekkers – accordeon
Pepijn Meeuws – cello

Praktische informatie: Verzamelplaats wordt later bekend gemaakt, kopje koffie inbegrepen.
Wil je fijn zitten tijdens het concert? Neem dan een kleedje, krukje of stoeltje mee. Er zijn op locatie geen stoelen aanwezig.

Musici

Reneé Bekkers

zondag 19 jun 2022

Locatie Park Merwesteijn

Reneé Bekkers

Renée Bekkers is een groot ambassadrice van het klassiek accordeon. Haar specialiteit is kamermuziek en muziektheater en dat doet ze met grote bevlogenheid en op het hoogste niveau. Via Stichting Accordion for Art produceert Renée haar eigen muziekvoorstellingen en concerten met o.a. TOEAC en anderen. Sinds 2021 is Renée zakelijk leidster van De Link, een concertorganisatie voor nieuwe gecomponeerde muziek. 

Matthijs van de Woerd

zondag 19 jun 2022

Locatie Park Merwesteijn

Matthijs van de Woerd

Matthijs is naast winnaar van de Vriendenkrans van Het Concertgebouw (2001) en de Wigmore Hall International Song Competition (2003) ook werkzaam bij ontzettend veel orkesten geweest. Hiervan zullen de namen de Nationale Opera, Nederlandse Reisopera, Koninklijk Concertgebouworkest en Nederlandse Bachvereniging vast wel een belletje doen rinkelen bij je. 

Fotograaf: Annelies van der Vegt

Klaartje van Veldhoven

zondag 19 jun 2022

Locatie Park Merwesteijn

Klaartje van Veldhoven

Klaartje van Veldhoven wordt geprezen vanwege haar heldere stemgeluid, haar avontuurlijkheid en integere interpretaties. Zij was al vanaf jonge leeftijd te horen op de concertpodia in binnen- en buitenland. Zo werkte ze regelmatig met de Nederlandse Bachvereniging als ripieno zanger, en was ze te gast bij het Norsk Solistkoret, o.l.v. Grete Pedersen. Op het gebied van muziektheater werkte heeft Klaartje met Opera2day / O.Festival gewerkt en met het Residentie Orkest. De Boerencantate, het project wat ze zelf initieerde samen met Renée Bekkers, Mattijs vd Woerd en Benjamin Glorieux, kreeg 5 sterren in de NRC en werd genoemd als een van de beste voorstellingen van 2020.

Fotograaf: Mark Engelen

Doris Hochscheid

zondag 19 jun 2022

Locatie Park Merwesteijn

Doris Hochscheid

Celliste Doris Hochscheid was van 1997 tot 2007 lid van Asko|Schönberg. Zij trad met dit regelmatig op als soliste, onder andere in het Celloconcert van Ligeti en in de wereldpremières van voor haar geschreven celloconcerten van Dimitri Andrikopoulos, Martijn Padding, Chiel Meijering en Seung-Won Oh. Zij trad op in binnen- en buitenland en maakte een groot aantal cd’s. Met pianist Frans van Ruth richtte zij in 2007 de Stichting Cellosonate Nederland op.

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk