zondag 19 jun 2022 | 20.00 - 21.00 uur

Locatie Grote kerk

Wereldpremière op het Bachorgel

Het Bachorgel in de schitterende Grote Kerk in Dordrecht neemt elke editie van het Bachfestival een prominente plek in. Dat is ook niet zo vreemd want stiekem zijn we een beetje verliefd op dit instrument. Deze koningin der instrumenten is niet alleen maar historisch interessant, maar is van blijvende invloed op moderne en hedendaagse muziek. Daarom laten we elke editie een nieuw werk schrijven, speciaal voor het Bachorgel. Dit keer valt de eer aan Componist des Vaderlands Martin Fondse. Een muzikale verbinder, improvisator, componist en muzikale duizendpoot. Hij schrijft nieuw werk vanuit het gedachtegoed van J.S. Bach, geeft ruimte aan improvisatie en de fantasie van het moment en omgeeft dit door eigen werk en origineel werk van J.S. Bach. 

‘De zielen ervaren een sterke drang tot vurige liefde en smaken op aarde het hemelse genot.’ Uit Cantate BWV1, Wie schön leuchtet der Morgenstern.

‘De morgenster, de bijnaam van Venus, planeet van de liefde. Na de zon en de maan is deze planeet de helderste van alle hemellichamen. De naam van de moeder van Jezus, Maria. Lucifer (Latijn), de lichtbrenger. Oproep tot radicale liefde!’ Martin Fondse

Prijs: €27,50

De ‘Morningstar Cantata’ wordt live uitgezonden op radio 4.

PROGRAMMA 
Martin Fondse – Morningstar Cantata (wereldpremière)

MUSICI
Martin Fondse – orgels, keyboards, compositie
Anna Serierse – zang
Vera van der Bie – viool, zingende zaag
Jӧrg Brinkmann – cello
Claudio Puntin – klarinet, basklarinet

Locatie Grote Kerk
Adres: Lange Geldersekade 2, Dordrecht

Musici

Martin Fondse

zondag 19 jun 2022

Locatie Grote kerk

Martin Fondse

Martin is misschien wel de meest genre overstijgende muzikant die wij op het bachfestival gaan zien optreden dit jaar. Hij bevindt zich op het snijvlak tussen verschillende muziekstijlen en verwelkomt alles, zolang het maar zijn doel nastreeft: namelijk, iedereen te verbinden met muziek.  Martin verwondert ons met zijn jazzy thema’s en gedurfde cross-overs en juist daardoor zijn wij super enthousiast om het nieuwe werk voor het bachorgel te mogen presenteren.

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk