dinsdag 8 jun 2021

Bachfestival gaat door; Met testen voor toegang; ook op zaterdag

Het was nog heel lang best spannend, maar het Bachfestival Dordrecht mag door! Nadat de versoepelingen voor fase vier -de fase waar festivals in vallen- naar achteren was geschoven, bleef het lang onduidelijk of ons festival doorgang zou kunnen hebben. Nu lijkt het dan eindelijk zo te zijn. We mogen door! Wel met testen, maar we mogen door!

NB. Omdat de versoepelingen naar voren zijn geschoven, hoeven we zondag niet meer te testen voor toegang. Zondag kun je dus gewoon zonder test of ander bewijs naar binnen. Wel gelden de normale coronaregels. Afstand houden, mondkapje op als je van je plaats gaat, goed handen wassen.

BELANGRIJKE UPDATE 21 juni 2021: Als je volledig gevaccineerd bent, hoef je niet te testen voor toegang. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten hierover. We updaten alle kaartkopers over de gang van zaken hierover. Zie ook dit bericht van de NOS.

Testen voor toegang?

Voor alsnog geldt het volgende voor ons festival. Als je op 25 of 26 juni (dus niet op 27 juni in de Grote Kerk) wilt komen, dan ben je verplicht vooraf een speciale coronatest te doen. We zeggen ‘speciale’ omdat je ze alleen kunt halen op specifieke locaties. De dichtst bijzijnde testlocatie in Dordrecht is bij het voetbalstadion. Je kunt een complete lijst van testlocaties vinden op https://www.testenvoortoegang.org/.

De spelregels zijn als volgt:

Vanaf 22 juni kun je je aanmelden bij https://www.testenvoortoegang.org/ of via de Coronacheck-app. Hier kun je een afspraak maken om te testen.
Om toegang te krijgen voor het festival heb je een test nodig die niet ouder is dan 40 uur. Laat je dus niet testen op woensdagochtend, dat is te vroeg en dan sta je met een negatieve test toch voor een dichte deur.
De testuitslagen zijn er snel, hoewel de organisatie momenteel wat problemen ondervindt met de computersystemen.
Zorg dat je echt echt echt daar een test laat doen. Een zelftest, sneltest, GGD-test, of ‘ik voel me prima’ test is niet geldig.
Ga dan vervolgens naar het festival en heb een hele toffe, verder vrij normale -het lijkt wel helemaal geen pandemie meer te zijn- avond.

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk