maandag 16 mei 2022

Inleidingen, conversaties en Bachcafé’s tijdens het festival

Naast alle concerten, organiseren we tijdens het Bachfestival ook een heel aantal gratis randactiviteiten. Inleidingen bij concerten, conversaties met artiesten en natuurlijk de zo langzamerhand beruchte afterparty: het Bachcafé! Al deze activiteiten zijn gratis toegankelijk en je hoeft er geen kaartjes voor te kopen.

Conversaties met Co de Kloet

Datum: donderdag en vrijdag 23 en 24 juni
Tijd: 17.00 – 17.45 uur
Locatie: Festivalhart Bluebirds in the Backyard

Gasten donderdag 23 juni: Olivier Latry, Jacques van der Aart, Jaap Jan Steensma
Thema: Orgels door de eeuwen heen, een korte impressie
Gasten vrijdag 24 juni: Mingus Vogel, Carlo de Wijs, Jorrit Tamminga
Thema: technologie en muziek

Naast artistiek leider Marieke Hopman, is Co de Kloet waarschijnlijk degene die het meest weet van ons programma dit jaar. Hij werkte voor ons mee aan de mini documentaires, is musicus, journalist, speelt zelf jazz en klassiek en zit vol met goede verhalen. Tijdens deze conversaties gaat hij in gesprek met een keur aan gasten. Neem dus lekker plaats in ons festivalhart, bestel een glaasje van het een of ander, en laat je verrassen door een serie live interviews.

Inleidingen door Jan Van den Bossche

Datum: zaterdag en zondag 18 en 19 juni
Tijd: 11.45 – 12.30 uur
Locatie: Festivalhart Bluebirds in the Backyard

Wie kan je nou eigenlijk beter iets vertellen over Cor Ardesch, Bach en Böhm en de wereldlijke cantates dan Jan Van den Bossche? Hij was als directeur verbonden aan het Festival Oude Muziek en de Nederlandse Bachvereniging. Hij kent de geschiedenis, de theorie en de praktijk als geen ander. In deze inleidingen op het orgelconcert van stadsorganist Cor Ardesch (18 juni) en de wereldlijke cantates (19 juni) kom je meer te weten over het concertprogramma, de achtergronden van de composities en de verbanden die gelegd worden met het thema Fantasie van het festival. En we nemen een kijkje in het leven van J.S. Bach zelf. Niet te zwaar; niet te lang, wel leuk en interessant! En dat alles in ons nieuwe festivalhart.

Bachcafé’s in het festivalhart

Datum: 18, 19, 23 & 24 juni
Tijd: 21.30 – 22.30 uur
Locatie: Festivalhart Bluebirds in the Backyard

Op 18 en 19 juni en op 23 en 24 juni sluiten we de festivaldagen af met onze befaamde Bachcafé’s. Gewoon gezellig napraten met een glas van het een of ander in ons nieuwe festivalhart Bluebirds in the Backyard. Je bent hier van harte welkom voor bierproeverijen, beats van DJ Bacterie of gewoon een gezellig praatje met artiesten, organisatie en mede-festivalgangers.

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk