donderdag 21 mrt 2024

Kaartverkoop van start

Met trots presenteren we het volledige programma van de negende editie van Bachfestival Dordrecht! Van 21 juni t/m 29 juni bruist de stad van muzikale energie, met de tijdloze composities van Johann Sebastian Bach als stralend middelpunt. Ter ere van het 300-jarig jubileum van Bachs Johannes-Passion in 2024 wordt extra nadruk gelegd op dit meesterwerk tijdens het festival. Het programma omvat verschillende disciplines en muziekstijlen, van metal tot circus, waarbij makers hun passie uiten in unieke vormen,  thema’s en talent.

Artist in residence
De selectie van de artist in residence richt zich altijd op een kunstvorm die op het eerste gezicht sterk contrasteert met Bach. Dit jaar staat het circus centraal, een discipline die met grote passie wordt beoefend. De artist in residence voor 2024 is het circusgezelschap Tall Tales Company, bekend om hun innovatieve voorstellingen die circustechnieken gebruiken om maatschappelijke verhalen te vertellen. Eerder, in 2022, heeft het Bachfestival al samengewerkt met Tall Tales Company tijdens enkele popup voorstellingen in de stad, waarbij jongleren samen viel met de muziek van Bach op accordeon. Dit jaar wordt deze samenwerking verder uitgebreid, waarbij Tall Tales Company op uitnodiging van het Bachfestival Dordrecht choreografieën creëert voor delen van de Johannes-Passie, waarin zowel de muziek als de inhoudelijke thematiek visueel worden weergegeven via acrobatiek. Naast deze choreografieën presenteert Tall Tales Company ook hun eigen programma met de voorstelling Square Two, waarbij ze de binnenstad omtoveren tot een uniek openluchtmuseum.

Programma
Het programma van het Bachfestival bevat een reeks bijzondere concerten. Het openingsconcert, een ode aan 300 jaar Johannes-Passion, vindt plaats in de Biesboschhal en eert dit meesterwerk op unieke wijze met een bijzondere interpretatie door ensemble B’Rock & Vokal Consort en Tall Tales Company, wat een verrassende ervaring belooft voor een breed publiek. Tijdens de Orgel Proms in de Grote Kerk toont luchtacrobaat Belle Hannah Kok haar lenigheid en kracht in een prachtige Aerial Hoop act op muziek van Bach. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan de Biesbosch wandeling, een unieke ervaring waarbij de prachtige natuur van de Biesbosch samenkomt met de muziek van Bach. Gedurende de wandeling zal dichter Micha Hamel het gesprek aangaan over de klimaatcrisis, waardoor een intrigerend contrast ontstaat, vergelijkbaar met de ervaring in de muziek. Het concert van Nathan Laube belooft een meeslepende ervaring te worden, waar passie de boventoon voert. Van betoverende werken van Bach, geassocieerd met de Passieweek, tot hedendaagse composities die naadloos aansluiten op zijn meesterwerken, Laube neemt het publiek mee op een reis door de krachtige emoties van de muziek. Het concert ‘Bach out of Bounds, door Alkaloid & Friends‘ presenteert een grensverleggende fusie van genres. Alkaloid, bekend binnen de Progressive Death Metal, verbindt op unieke wijze het werk van Bach met eigentijdse composities, bijgestaan door klassieke topmusici. Florian Magnus Maier arrangeert speciaal voor dit concert alle werken, inclusief een wereldpremière in opdracht van het Bachfestival Dordrecht. Dit concert vervaagt de grenzen tussen oud en nieuw, klassiek en metal, en belooft een intrigerende ervaring te bieden die de tijdloosheid van Bach’s muziek onderstreept

Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk