dinsdag 18 mei 2021

TimoNoize wint DJ-Producercompetitie ‘Can U Beat Bach?’

De jonge producer Timo Nuis, artiestennaam TimoNoize, heeft de DJ-producercompetitie ‘Can u Beat Bach?’ gewonnen. Met zijn versie van de remix die de Britse trance DJ Solarstone maakte van ‘Prelude en fuga in C’ van Bach overtuigde Timo de vakjury, bestaande uit Marieke Hopman van het Bachfestival, DJ Solarstone en Lucien Foort van de UBeat Academy.  

TimoNoize wint een plek in de line-up van het Bachfestival, naast DJ Solarstone. Als de omstandigheden het toelaten, wint hij daarnaast ook een podiumplek op het Varna Summer Festival in Bulgarije, naast de Nederlandse trance DJ Robert Nickson. ‘Can u Beat Bach?’ is een samenwerking tussen de Popcentrale, Ubeat Academy, Stichting Stedenband Dordrecht-Varna, Silver Lining Agency en het Bachfestival Dordrecht. De deelnemers verbinden muzieksoorten, publiek en zustersteden Dordrecht en Varna (Bulgarije).  

Parallel lopende competitie in Varna, Bulgarije
Tegelijkertijd met ‘Can u Beat Bach’ was er voor DJs en producers uit Varna, Bulgarije, een vergelijkbare battle. Onder de noemer ‘Can u mix Folk & Vibes’ werden de Bulgaarse deelnemers uitgedaagd om het Bulgaarse traditionele lied Izlel ye Delyo Haydutin  te combineren met elektronische beats.
De producer Velin Penev won met zijn energieke metal/electro-remix van Delyo’s Voyage van trance DJ Robert Nickson een podiumplek op het Varna Summer Festival naast DJ Robert Nickson. Als de omstandigheden het toelaten, wint hij daarnaast ook een podiumplek op het Bachfestival in Dordrecht, naast DJ Solarstone.

Voyager
Verbindende factor tussen de twee battles is dat zowel de traditionele Bulgaarse volksmuziek als de muziek van Bach te vinden zijn op de Golden Record die aan boord van ruimtesonde Voyager rondzweeft in de ruimte. Het overkoepelende project waar beide battles onderdeel van zijn, en dat met steun van de Gemeente Dordrecht en het Fonds Cultuurparticipatie tot stand is gekomen, heet dan ook Voyager.


Copyright 2018, Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Copyright 2018

Bachfestival Dordrecht | Privacystatement

Design by Bureau Grotesk